Plesna predstava Mala šola potapljanja – Plesni ognjemet 2023

17 decembra, 2023 @ 19:00

Po dolgem premoru od umetniškega ustvarjanja je leta 2023 Nina Meško zbrala material iz svojih plesnih predstav (fotografije, zapiske, glasbo, kritike) in ga predala svoji hčerki Lani Kariž Meško, nadobudni plesalki, ki o Nininem plesnem delu »ni vedela skoraj nič, nikoli ga ni videla, ne v živo, ne na videu«. Lana in Nina sta se potopili v Ninin privatni arhiv in v globočinah telesa odkrivali tako skupne poteze kot tudi obrise razlik. Poudarek odrskega dela drsi iz intertelesnega proti intratelesnemu, od vprašanja funkcije plesa in koreografije pri oblikovanju skupnosti k bolj intimnemu vprašanju »shranjevanja izkušenj v gibih, kretnjah in ritmu«. 

Avtorici: Nina Meško in Lana Kariž Meško; v sodelovanju z Petro Veber in Jasmino Založnik

Produkcija : Maska Ljubljana

Cena vstopnice: 7€

 

Aktualni dogodki

16 decembra, 2023
Film režiserja in igralca Dragana Bjelogrlića VARUHI FORMULE govori o nesreči leta 1958 v Vinči, zaradi katere bi lahko izgubilo življenje šest raziskovalcev.
16 decembra, 2023
Disney ta film opisuje kot popolnoma novo glasbeno animirano pustolovščino, ki bo gledalce popeljala v čarobno kraljestvo Rosas, kjer si Asha, bistro in zasanjano dekle, zaželi željo tako močno, da jo usliši kozmična sila.