Tabu

30 avgusta, 2024, 21:00

Tabu se je zgodil maja 1998, ko je iz kar nekaj lokalnih bendov zrasla druščina podobno mislečih, enako dišečih in po odru hrepenečih mladostnikov. Uraden datum združitve je 5. 5.1998, ko se je skupina TABU, na pobudo bobnarja Primoža Štormana, prvič sestala v Primoževem improviziranem domačem studiu v Petrovčah, ter posnela priredbo ON.

Nepričakovan in presenetljiv uspeh priredbe na lokalnih radijskih postajah je sprožil željo po lastnem ustvarjanju. Kaj kmalu je bilo jasno, da so člani, do takrat, skrivali svoj ustvarjalni talent, saj je v roku enega leta nastal prvenec z naslovom TABU. Skladbe, kot so Dobra vila, Tabu, Lahko sem srce in druge skupaj s prodanih več kot 25.000 izvodov albuma, so skupino ekspresno izstrelile v sam vrh takratne pop rock scene.

Že več kot 25-let trajajočo zgodbo, danes pišejo:

Katarina Samobor – vokal

Tomaž Kozovinc – klaviature

Primož Štorman – bobni

Iztok Melanšek (Izi) – bas

Tomaž Trop (Maco) – kitara

Na dogodku upoštevamo načela Zelene sheme slovenskega turizma. Vse obiskovalce prireditve spodbujamo, da na dogodek pridejo na trajnostni način (peš, s kolesom, javnim prevozom ali si delijo prevoz).

Vsi obiskovalci z udeležbo na prireditvi soglašajo, da lahko organizator fotografije obiskovalcev (kot del publike) z javne prireditve objavi na medijskih portalih oz. uporabi v komercialne ali druge poslovne namene organizatorja.

Organizator: Zavod za turizem in kulturo Kranj

Tabu

Aktualni dogodki

2 junija, 2024
Osrednji dogodek Slovenskega rokodelskega festivala združuje rokodelce in rokodelke na nacionalnem nivoju.
10 avgusta, 2024
Zadnji voden ogled festivala KAOS 2024.