Zavod za turizem in kulturo Kranj
Glavni trg 2
Kranj
4000
Slovenija
SL
EN DE IT
Kolesarski praznik v Kranju

3. in 4. avgust 2019 | Slovenski trg in ceste v Kranju

Več

Koristne povezave:

Program | Fotogalerija 


Kolesarski praznik v Kranju – 51. Velika nagrada Kranja – Memorial Filipa Majcna

Letos je prvi avgustovski vikend rezerviran za ljubitelje kolesarstva. Kranjski kolesarski klub namreč organizira že tradicionalni Kolesarski praznik v Kranju.


V soboto bodo kolesarke in kolesarji tekmovalni program začeli že v popoldanskih urah (14.30) z dirko za dečke in deklice, nadaljevali s kriterijem, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo. Svojo hitrost pa bodo preizkusili tudi otroci (18.30), ki še ne trenirajo kolesarstva, za njimi pa še amaterji in kolesarski trenerji. Sledil bo prvi del koncerta skupine Mambo Kings z začetkom ob 20.00 in 22.00 uri. Vmes se bodo v soju žarometov pomerili še člani na nočnem kriteriju, ki bo pravi kolesarski spektakel za gledalce in bo ravno tako štel za naslove državnih prvakov.


V nedeljo sledi najstarejša slovenska mednarodna kolesarska dirka, ki poteka pod okriljem svetovne kolesarske zveze UCI, že 51. Velika nagrada Kranja – memorial Filipa Majcna. Trasa poteka v Kranju in ožji okolici, zato bo zelo zanimiva tudi za gledalce. Organizatorji obljubljajo močno mednarodno konkurenco. Še posebej atraktiven bo vzpon na Jelenov klanec, po katerem so dirke v Kranju prepoznane – kolesarji ga bodo prevozili kar 13-krat.