Zavod za turizem in kulturo Kranj
Glavni trg 2
Kranj
4000
Slovenija
SL
EN DE
Kolesarski praznik v Kranju

28. in 29. julij 2018 | Slovenski trg in ceste v Kranju

Več

Koristne povezave:

Program 2018 | Zemljevid | Fotogalerija 


Kolesarski praznik v Kranju – 50 let Velike nagrade Kranja – Memorial Filipa Majcna

Zadnji julijski vikend je rezerviran za ljubitelje kolesarstva. Kranjski kolesarski klub namreč organizira že tradicionalni Kolesarski praznik v Kranju.


V soboto bodo kolesarke in kolesarji tekmovalni program začeli že v popoldanskih urah s kriterijem, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo za vse kategorije v tej disciplini. Svojo hitrost pa bodo preizkusili tudi otroci, ki še ne trenirajo kolesarstva, za njimi pa še amaterji in kolesarski trenerji. Po lanski 60. obletnici delovanja kluba bodo kranjski kolesarji tudi letos praznovali – 50. izvedbo dirke za Veliko nagrado Kranja, ki jo bodo obeležili s sobotnim večernim koncertom skupine Pop Design z začetkom ob 20.00 in 22.00 uri. Vmes se bodo v soju žarometov pomerili še člani na nočnem kriteriju, ki bo pravi kolesarski spektakel za gledalce.


V nedeljo sledi najstarejša slovenska mednarodna kolesarska dirka, ki poteka pod okriljem svetovne kolesarske zveze UCI, že 50. Velika nagrada Kranja – memorial Filipa Majcna. Trasa poteka v Kranju in ožji okolici, zato bo zelo zanimiva tudi za gledalce. Organizatorji obljubljajo močno mednarodno konkurenco. Še posebej atraktiven bo vzpon na Jelenov klanec, po katerem so dirke v Kranju prepoznane – kolesarji ga bodo prevozili kar 13-krat.