SL
EN DE IT

Kr' petek je!

Maj - september 2022 |  Glavni trg v Kranju 

Beri več

Koristne povezave:

Ponudniki 2022 | Fotogalerija


KR' PETEK JE! 
20. maj - 23. september 2022 (izključujoč 29. julij) │ 16.00-21.00

Od maja do septembra petkove popoldneve v Kranju poživlja dogodek Kr' petek je!. Dogaja se na Glavnem trgu ob vodnjaku, kjer si vsak petek po službi Kranjčanke in Kranjčani lahko naberejo raznolikih kvalitetnih, svežih in sezonskih pridelkov.

 

V maju bodo predvsem vrtičkarji izbirali sadike in semena, na svetovni dan čebel (20. maja) pa bodo potekale različne aktivnosti s ponudbo medu in medenih izdelkov.

 

Čez poletje bo Kr petek je! ponudil slastno sezonsko sadje in lokalne vrtne pridelke. Da pa bo ponudba še bolj pestra, se bodo lokalnim pridelovalcem pridružili še pridelovalci iz drugih delov Slovenije. Poleg bogato založenih stojnic, bo v osrčju mesta tudi pestra gastronomska ponudba, na svoj račun bodo prišli tudi sladokusci.

 

Za prešerno vzdušje bodo poskrbela kulturna društva in folklorne skupine, v večer pa nas bodo zazibali zvoki različnih glasbenih mojstrov.

 

Pridružite se nam na Glavnem trgu na sproščenem druženju ob hrani in pijači ter uverturi v brezskrbni vikend!

 

Ker želimo Kranjčankam in Kranjčanom ponuditi le najboljše in zagotoviti pester izbor, vabimo tudi vse lokalne pridelovalce, kmetovalce in gostinske ponudnike, da se nam pridružite. Za več informacij smo na voljo na info@visitkranj.si.

 

  • Fotogalerijo preteklih dogodkov si oglejte TUKAJ.

 


*Prireditev je organizirana v skladu z navodili NIJZ. 

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo