SL
EN DE IT

Kranfest s Kranjsko nočjo 2017

Tretji julijski vikend (med 20. in 22. julijem 2017) bo Kranj prizorišče največje prireditve na Gorenjskem, Kranfest s Kranjsko nočjo vsako leto pritegne od 25 do 30 tisoč ljudi!

 

Letos bo Slovenski trg do zadnjega kotička napolnila ena najpopularnejših skupin, legendarni Plavi Orkestar. Dogajanje bodo začinili še številni drugi koncerti in aktivnosti. Otroci so vabljeni na avanturo z Mačkom Murijem, mladi k zabavi in uživanju v Lunapark, odrasli pa na muzikal Vesna, stand up, filmski večer na prostem, kulinarična doživetja Kranjske kuhne, tržnico unikatnih izdelkov na Plečnikovem stopnišču ali pa zgolj v vrvež mestnih ulic.

 

Kranfest s Kranjsko nočjo 2017

četrtek, 20. - sobota, 22. julij

Slovenski trg, Glavni trg, ulice starega mesta, Letno gledališče Khislstein, Vovkov vrt, Plečnikovo stopnišče, pred Prešernovim gledališčem, Pungert, Galerija Prešernovih nagrajencev, Maistrov trg, ploščad pred MOK

 


Spored po dnevih in lokacijah

 

Slovenski trg

 

Petek, 21. julij, ob 20. uri

Na petkov večer na Kranfest prihaja ena največjih glasbenih skupin nekdanje skupne države v sklopu svoje Everblue turneje. Popularna zasedba Plavi orkestar je svojo pop-rock glasbo izdala na osmih albumih in zakrivila številne nostalgične hite. Ena pomembnejših soustvarjalk sarajevske urbane kulture in jugoslovanske rock glasbene scene je do sedaj odigrala že več kot 3500 koncertov po Evropi.

Zvezda stalnica na veselicah pod šotori, študentskih zabavah in na poletnih terasah ob morju so Mambo Kings. Tudi na največji kranjski prireditvi ne bo manjkalo jugo nostalgije z Alešem Bartolom - Bartom, Goranom Vasiljevićem in Rusmirom Bošnjakom, ki sta se jim v zadnjih letih pridružila še bobnar in harmonikar na frajtonarici.

Večer ogrevajo trije vroči domači raperji Nipke, Trkaj in Challe Salle.

Sobota, 22. julij, ob 20. uri
DJomla KS je obnorel lanski Kranfest, zato je edino logično, da Slovenski trg zopet udarijo hiti Gajba puna piva, Preko Beograda do Ljubljane in Ljubomora. Za žur bo poskrbel šaljivi Beograjčan, ki se z glasbo ukvarja že 14 let, kratica KS pa je, v originalu, Mladenu ostala s časov njegovega hiphop benda Klasične seljačine.

Nova zvezda slovenske glasbene estrade, mlada in nežna plavolaska Ines Erbus bo očarala s plesnimi in hitrimi ritmi poletne noči.

Trenutno eden najbolj priljubljenih hrvaških pop pevcev Ivan Zak obljublja nepozaben večer s hiti Meni se s tobom, Pretjerujem, Sve si moje in Naučila si me.

Refreni pesmi Na moj rođendan, Propala veza in Moje tijelo so velike uspešnice zlasti pri mladih. Vse bolj priljubljena Slovenka, ki poje v hrvaškem jeziku, Nina Donelli prihaja v Kranj s svojim novim albumom Glasba, ljubav, život.

V Slovenija ima talent ste spoznali Urbana in Matijo, ki nastopata pod imenom Batista Cadillac. Vokalno-instrumentalni dvojec je navduševal vse do finala.

 

 

Glavni trg

 

Petek, 21. julij, ob 20. uri
Beatles živijo v Naklem ter igrajo in nastopajo po vsej Evropi. Help! A Beatles Tribute tako kot originali navdušijo s pravim rock'n'rollom. Kultna glasba, ki je za vedno spremenila svet!

Sobota, 22. julij, ob 10. uri
Budnica s Pihalnim orkestrom!


Sobota, 22. julij, ob 20. uri
Nepozaben poletni večer ob zvokih dalmatinske Klape Šufit.

 

Pred Prešernovim gledališčem

 

Petek, 21., in sobota, 22. julij, ob 17. - 22. ure
KR kuhna z ulično hrano in kulinaričnimi dobrotami vam priporoča, da se podružite na ploščadi pred gledališčem in se na zabaven večer pripravite siti!

Petek, 21. julij, ob 20.30 uri
Za petkovo uverturo v žur bodo poskrbeli Gino & Band.

Sobota, 22. julij, ob 20.30 uri
Pihalni orkester Big band Kranj bo s svojim repertoarjem del klasičnih skladateljev iz obdobja swinga in velikih big band zasedb napolnil vzdušje pred odrom.

 

Pungert

 

Petek, 21. julij, ob 21.00 uri
Skupina mladih šolanih pihalcev, trobilcev in tolkalcev iz Slovenske Istre, Krasa in Goriškega Dej Še’n Litro vas bo zabavala in spravila na noge pod odrom na koncu kranjske skale.

Sobota, 22. julij, ob 21.00 uri
Ulični swing, ki črpa iz zgodnjega jazza ter iz njegovih melodij in ritmov, vabi k plesu ob zasedbi Počeni škafi. Swing ob sončnem zahodu!

 

Plečnikovo stopnišče

 

Petek, 21. julij, ob 21. uri
Improvizirano predstavo polno humorja bodo uprizorili KUD Kiks. Impro teater na najlepšem kranjskem stopnišču.

Sobota, 22. julij, od 17. - 24. uri
Unikatni in ročno narejeni izdelki se predstavljajo na Art tržnici. Podprite lokalno ustvarjalnost!

 


 

Otroški Kranfest

Pungert 

Sobota, 22. julij, od 10. do 12. ter od 16. do 20. ure

 

Mačje mesto
Mačje dogodivščine z Mačkom Murijem in njegovimi mačjimi prijatelji

Štiriurno doživetje začenjamo na Glavnem trgu, kjer nas že čakajo stolčki. Po Murijevem iskanju Kronike in obisku Mačjega sejma vas vabimo v mačje kotičke.

Doživite mačje mesto s celo družino! Čaka vas neverjetna zabava in niz izzivov, v katerih soodločajo vaši otroci. Pravo tematsko doživetje z neprecenljivo vzgojno-izobraževalno izkušnjo. Maček Muri in drugi liki bodo animirali otroke od 4. do 12. leta.

 

Lunapark
Petek, 21., in sobota, 22. julij, od 17. do 22. ure
Na lokacijah: Ploščad pred Mestno občino Kranj, Slovenski trg ter med Delavskim domom in Mestno knjižnico Kranj (Globus)

Kranjski semenj
Petek, 21. julij, od 19. do 01. ure, sobota, 22. julij, od 8. do 13. ure ter od 19. do 01. ure
Ulice starega Kranja

 


 

Kultura na Kranfestu

 

Muzikal Vesna
Četrtek, 20. julij, ob 21. uri
Letno gledališče Khislstein
Vesna, prva dama slovenskega filma, prihaja v popolnoma sveži glasbeni odrski uprizoritvi. Muzikal je ustvarila kreativna ekipa, ki je pred tremi leti na slovenske odre postavila veliko uspešnico »Cvetje v jeseni«. Avtor glasbe je Matjaž Vlašič, režiser Vojko Anzeljc, libretist Janez Usenik, koreograf Miha Krušič in producent Gorazd Slak.

Film Marguerite
Četrtek, 20. julij, ob 21. uri
Filmi na Vovkovem vrtu
Razkošna in komična drama Marguerite je francoski film, posnet po resnični zgodbi o ameriški bogatašinji in nesojeni operetni divi Foster Jenkis, ki je živela v Parizu v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Film je prejel štiri nagrade cezar (francoski oskar), in sicer v kategorijah najboljša igralka, najboljša kostumografija, najboljši zvok in najboljša scenografija.

Razstava zveneče skulpture
Petek, 21. julij, ob 19. uri
Galerija Prešernovih nagrajencev
Razstava bo na ogled do 31. avgusta
Franci Krevh in Matevž Bajde (Slovenski tolkalski projekt) in Pavel Mihelčič, skupaj z umetniki Alenko Vidrgar, Dragico Čadež in Boštjanom Lapajnetom. Kiparsko-glasbena razstava združuje najboljše kiparje in glasbenike, predstavlja sinergijo različnih zvrsti umetnosti in vabi obiskovalce k interakciji/udarjanju ob njih. Zveneče skulpture so inovativne ter odražajo medsebojno dopolnjevanje glasbene in kiparske umetnosti.

Delavnica z Dragico Čadež
Sobota, 22. julij, od 18. do 20. ure
Galerija Prešernovih nagrajencev
Prijave so omejene, pišite na info@gpn.si

Povezovanje tradicionalnih znanj in načinov obdelave materiala z najsodobnejšimi tehnologijami in umetniškimi praksami. Mentorica Dragica Čadež je slovenska akademska kiparka, ki ustvarja predvsem v lesu malo in monumentalno plastiko. Nagrado Prešernovega sklada je prejela leta 1986 za kiparski cikel Asociacije na Pompeje.

vsi dogodki razen muzikala Vesna so brezplačni!

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo