SL
EN DE IT

Kranj je odlična destinacija za »city break«

Ravno ko je v mestu pritisnil zimski mraz in so se v začetku decembra prižgale praznične luči, sta Kranj obiskala Tim in Bonnie Stevens. Angleška novinarja, ki pišeta predvsem o kulinariki, vinu in kulturi. In imeli smo kaj pokazati!

 

V času njunega dvodnevnega obiska v Kranju so ju prijazno gostili v hotelu Actum, na Zavodu za turizem in kulturo Kranj pa smo se potrudili za zanimiv program, kamor smo vključili vse mestne znamenitosti ter okoliške posebnosti. Tako smo ju peljali po starem mestnem jedru, jima pokazali muzejske hiše, galerije, ulice in uličice, kranjsko podzemlje ter vse prijetne mestne kotičke.

 

Ogledala sta si tudi Posestvo Brdo in uživala v razgledu s Šmarjetne gore. Kranjsko kulinariko sta preizkušala v restavraciji Sonet, v gostilni Krištof in pri Starem Mayrju, slovenska vina pa so jima predstavili v Luštariji. Praznično okrašen Kranj in dogajanje v praznični vasici sta našim gostom popestrila še večere.

 

In kaj pravita o Kranju? Da je prijetno majhno mesto, ki se ponaša z veliko zanimivosti. Z barvito zgodovino, kulturnimi znamenitostmi in obkroženo z naravo je mesto odlična destinacija za »city break«. Kranj je po njunem mnenju vsekakor mesto, primerno za kratek oddih, ko si želiš pobegniti iz vsakodnevnega domačega okolja in se podati na ležerno raziskovanje.

 

Pravita, da je v Kranju vse: mestne znamenitosti in muzeji vabijo k ogledu, ulice nudijo prijeten sprehod, posedala sta po kavarnah in se navduševala nad majhnimi trgovinicami z lokalno ponudbo. O svojem obisku v Kranju bosta pisala na spletnem portalu International excelence.

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo