SL
EN DE IT

Kranj ponovno med najboljšimi!

Turistična zveza Slovenije že 28 let zapored prireja tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna. Za laskavi naslov Naj lepše in Naj gostoljubnejše večje mesto se poteguje tudi Kranj in se že nekaj let zapored uvršča med najboljše. Letos smo prejeli nagrado za drugo NAJ lepše in NAJ gostoljubnejše večje mesto v Sloveniji.

 

Prireditev se je odvila 13. novembra v ljubljanskem hotelu Union. Ocenjevalna komisija pa je ob tej priliki o Kranju zapisala: »Kranj je zelo lepo in čisto staro mesto z močnim turističnim utripom. Urejenost mesta z bogato arhitekturno in kulturno dediščino ter pestrim in sodobnim dogajanjem daje mestu dobre možnosti za razvoj kulturnega turizma. Pohvale vreden je tudi poudarek na trajnostni mobilnosti s Kranvajem, sistemom KrsKolesom in car sheringom.«

 

Osrednje poslanstvo akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna je spodbujanje urejenosti in gostoljubnosti slovenskih mest in ostalih turističnih ponudnikov. Letošnji častni pokrovitelj projekta je predsednik Vlade RS Marjan Šarec. V akciji, ki je v dobrih dveh desetletjih prerasla v vseslovensko gibanje, sodeluje že več kot dve tretjini slovenskih občin. Letos je bilo nominiranih 123 mest, ki so tekmovali v 14 kategorijah. Kranj se je v kategoriji velikih mest meril z Velenjem in Koprom.

 

Nagrado sta v imenu Kranja prevzela podžupan Robert Nograšek in sodelavka Zavoda za turizem in kulturo Kranj, Manca Strugar.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo