SL
EN DE IT

Kranj ponovno osvaja naziv naj lepše in naj gostoljubnejše slovensko mesto

13. 07. 2022

Turistična zveza Slovenije je že 31. leto zapored objavila tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna. Rdeča nit letošnjega vseslovenskega tekmovanja v urejenosti krajev je Kjer je zdravje doma, s čimer poleg slovenskih lepot in gostoljubnosti poudarjajo pomen zdravega načina življenja in spoštovanja načel trajnostne interakcije z naravo. Kot zelena, z zlatom nagrajena destinacija, ki jo obdaja čista narava in kjer je šport domačinom na dnevnem jedilniku, se v kategoriji NAJ lepše - NAJ gostoljubnejše VEČJE mesto za zmago poteguje tudi Kranj. V kategoriji velikih mest se bomo pomerili s Koprom, Celjem, Ljubljano, Mariborom, Velenjem in Novim mestom.

 

Vzporedno s strokovnim terenskim ocenjevanjem bo od 15. julija pa do konca avgusta na spletni strani Turistične zveze Slovenije potekalo tudi spletno glasovanje. S svojim glasom pomagajte Kranju do zmage. Glasujete lahko od  15. julija pa vse do konca avgusta.

 

Glasujete lahko enkrat dnevno oz. iz vsakega računalnika lahko dnevno oddate samo en glas. Iskrena hvala za vsak glas, ki ga boste namenili Kranju!

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo