SL
EN DE IT

Kranj raziskan

Na raziskovanje kulturnega središča Gorenjske se brez skrbi in dodatnega načrtovanja lahko odpravite vse poletne dni, v vsakem vremenu.

 

Staro mestno jedro Kranja, zaščiteno kot kulturni spomenik in veliko v svoji majhnosti, vabi na ležerno pohajkovanje po svojih ulicah in zvedavo odkrivanje številnih mestnih zgodb. Na pročeljih stavb raziščite lise srednjeveške zgodovine, na kamnitih tleh stopite nad arheološke najdbe s časov zlate dobe Kranja.


V objemu mestnega obzidja mesto skriva presežke umetniškega in arhitekturnega snovanja, zgrešiti ne gre tudi svežega ustvarjalnega vrenja. Galerija Prešernovih nagrajencev gosti najpomembnejša imena slovenske umetnosti, Prešernova, Mestna in Kranjska hiša vabijo na raznolike razstave, radovedneže presenečajo zakladi Gorenjskega muzeja. Grad Khislstein s prijetno kavarno 12.56 in letnim gledališčem nudi večere zabavnih prireditev, Vovkov vrt se ovije v filmske večere na prostem, z urbanim kulturnim utripom pa je prežeta Layerjeva hiša.

 

Raziščite skrite kotičke starega mestnega jedra ...

Ohladitev obljubljajo Rovi pod starim Kranjem (na fotografiji), zgrajeni med drugo svetovno vojno in prepredeni pod starim mestom. Spustite se v globino kranjskega podzemlja in doživite realistično simulacijo bombnega napada med 2. svetovno vojno. Po Kranju vas to poletje hudomušno vodijo Pocestničarji, vse dni v letu pa se lahko prepustite zgodbam izkušenih vodičev.

Staro mestno jedro Kranja, zaščiteno kot kulturni spomenik in veliko v svoji majhnosti, vabi na ležerno pohajkovanje po svojih ulicah in odkrivanje številnih mestnih zgodb.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo