SL
EN DE IT

Kranj tudi letos med najboljšimi!

Kranju nagrada za drugo NAJ lepše in NAJ gostoljubnejše večje mesto v Sloveniji po izboru Turistične zveze Slovenije.

 

Turistična zveza Slovenije že 26 let zapored prireja tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna. Za laskavi naslov Naj lepše in Naj gostoljubnejše večje mesto se v zadnjih nekaj letih poteguje tudi Kranj. Lansko leto smo zasedli tretje mesto. Vsakoletni trud za napredek, izboljšave in turistično prepoznavnost pa je Kranj tudi tokrat uvrstil med najboljše. Prejeli smo nagrado za drugo NAJ lepše in NAJ gostoljubnejše večje mesto v Sloveniji.

 

Ko so nam v torek, 17. oktobra, na prireditvi v Planicipodeljevali nagrado, so o Kranju med drugim povedali, da je »odlično izhodišče za odkrivanje Gorenjske. Urejenost mesta z bogato arhitekturno in kulturno dediščino ter pestrim in sodobnim dogajanjem daje mestu lepe možnosti za razvoj kulturnega turizma. S poudarkom na razvoju in trajnostni mobilnosti«.

 

Osrednje poslanstvo akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna je spodbujanje urejenosti in gostoljubnosti slovenskih mest in ostalih turističnih ponudnikov. V akciji, ki je v dobrih dveh desetletjih prerasla v vseslovensko gibanje, sodeluje že več kot dve tretjini slovenskih občin. Letos je bilo nominiranih 39 mest,ki so tekmovali v 143 kategorijah. Kranj se je v kategoriji velikih mest meril z Velenjem in Koprom.

 

 

V imenu Mestne občine Kranj sta nagrado v Planici prevzela mag. Tomaž Štefe, direktor Zavoda za turizem in kulturo Kranj ter sodelavka zavoda, Manca Strugar.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo