SL
EN DE IT

Kranjska soba pobega

Nad prostori kranjske slaščičarne Carniola se že več kot eno leto nahaja prvi escape room oz. soba pobega v Kranju. Z ekipo smo poklepetali o njihovih začetkih, odzivih obiskovalcev in kaj pripravljajo v oktobru, mesecu čarovnic.

 

Kako se je porodila ideja za odprtje Escape rooma v Kranju?

Ideja se je porodila po prvem obisku v escape roomu v Ljubljani. Bili smo tako navdušeni nad igro, zabavo in vsem kar smo doživeli, da smo želeli to pripeljati tudi v Kranj. Ker imamo že nekaj let sredi mesta kavarno in slaščičarno Carniola, nad njo pa je bil neizkoriščen prostor smo se takoj lotili dela.

 

Kdo je oz. so gonilne sile Escape rooma, ki skrbijo da vse gladko teče? Kje dobite ideje za nove sobe?
Naši gonilni sili sta Lea Tufek in Luka Bidovec, ki skrbita da Escape room Carniola vsakemu obiskovalcu ponudi nepozabno dogodivščino. Ob širitvi naših sob, smo povečali tudi ekipo, tako da poleg Lee za vas poskrbijo tudi naše "gamemasterke" Eva, Lana in Kaja. Ideje za nove sobe so kar dolgi procesi, saj je sama ideja in izvedba lahko zelo različna. Smo pa prisluhnili tudi našim obiskovalcem in njihovim željam in tako smo dobili neko začetno nit, vse skupaj pa potem naša Lea in Luka postavita v realnost.

 

 

Kakšni so odzivi obiskovalcev? Vas obiščejo predvsem Kranjčani ali obiskovalci prihajajo tudi od drugod?
Escape room je zabava za vse generacije ampak vsi odzivi so enaki; "SUPER, TOP, NORO, KAKO JE HITRO MINILO, KONČNO NEKAJ NOVEGA, PRIDEMO ŠE NAZAJ...", in res pridejo... Glavni obiskovalci so Kranjčani oziroma gorenjska regija, imeli smo tudi veliko tujcev in obiskovalcev iz vse Slovenije.

 

Aprila ste praznovali 1. rojstni dan. Kako gledate na preteklo leto in kakšen nasvet bi danes dali sebi, ko ste bili še na začetku poslovne poti? Kakšne načrte imate za prihodnost?
Preteklo leto gledamo kot uspešno, saj smo v Kranj pripeljali nekaj novega in od nas obiskovalci odhajajo nasmejani ter zadovoljni. Tudi vračajo se, kar je najbolj pomembno in je znak, da počnemo nekaj dobrega. Nasvet na začetku je bil, da moramo verjeti vase in to še vedno drži. Vsi udeleženci 100% stojimo za svojim delom in našo ponudbo, vsi uživamo v delu, ki ga opravljamo in dokler bo tako mislim, da smo na dobri poti. Načrti za prihodnost so razširitev še nekaterih sob, novih zgodb, se pa pripravljamo na oktober, pa tudi za zimske dni imamo nekaj presenečenj.

 

Oktober je postal mesec čarovnij, grozljivk in vsega strašnega. Kaj obiskovalci lahko pričakujejo pri vas v tem mesecu?
Oktober je res poseben mesec. Lansko leto smo naredili hišo strahov, ki je poleg reševanja nalog in odklepanja ključavnic, poskrbela še za faktor strahu, ki je mnogim otežil igro. Se mi zdi, da vsi iščemo neke meje do kje upamo iti, zato smo tudi letos poskrbeli za nekaj podobnega. Malo drugačna zgodba, nove naloge in predvsem veliko strahu se bo našlo pri nas v mesecu oktobru. Si upaš tudi ti?

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo