SL
EN DE IT

Kranjsko na krožniku 2023

06. 02. 2023

V Kranju smo pripravili novo brošuro, v katero smo zajeli gostilne in slaščičarne, kulinarične dogodke in tržnice, tradicionalne in aktualne gastronomske zgodbe ter še veliko drugega.

 

Brošuro smo zasnovali z mislijo na domačine, ki jih zanima lokalna kulinarika in bi radi izvedeli, kako do sezonskih izdelkov, ki jih ponujajo kmetovalci iz Kranja in okolice. Zato smo v besedi in fotografiji zajeli, kaj dobrega nam ponujajo kranjske gostilne, restavracije, slaščičarne, tržnice in trgovinice z domačimi dobrotami.

 

Hkrati je publikacija namenjena turistom, ki jih med potovanjem zanimajo utrinki iz kranjske gastronomske preteklosti in bi radi izvedeli tudi to, kaj dobrega nam danes ponujajo gostinci v največjem gorenjskem mestu.

 

Toplo vas vabimo k raziskovanju pisanih zgodb, ki jih najdemo na kranjskih mizah. Prelistajte brošuro "Kranjsko na krožniku" TUKAJ.

 

Zajeli smo še enološke in gastronomske dogodke, ki jih v Kranju ne manjka – od Vinske poti v rovih pod starim delom mesta prek Kranjske dolge mize, Dneva kranjske klobase in piva ter Kostanovega piknika, vse tja do Dneva domačih dobrot in rednega kulinaričnega dogodka Kr' petek je.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo