SL
EN DE IT

Kranvaj, prosim?

Mestna občina Kranj  prebivalcem mestnega jedra in obiskovalcem mesta ponuja brezplačni prevoz, poimenovan Kranvaj.

 

"Kranjvaj, prosim!" To boste slišali, če boste od ponedeljka, 24. aprila 2017, poklicali na telefonsko številko 031 383 700. Kranvaj (združeno iz besed Kranj in tramvaj) izvaja prevoz po prilagodljivem voznem redu, kjer se čas in relacija vožnje oblikujeta glede na potrebo potnika. Prevozi se izvajajo vse dni v letu med 8.00 in 19.30.

 

V električnem vozilu je prostora za pet potnikov in prtljago. Je zaprte izvedbe, najvišja dovoljena hitrost je 40 km/h. V vozilo je možno naložiti tudi invalidski in otroški voziček širine do 65 cm. Opremljeno je z električnimi drsnimi potniškimi vrati, ki jih odpira voznik iz kabine, kar je zelo pomembno zaradi varnosti potnikov pri vstopu in izstopu.

 

Potnik prevoz na klic lahko uporabi tako, da počaka na vstop na označenih vstopnih točkah: - Knjižnica Kranj, Pungert, Huje, - prikliče prevoz na klic v območju prevoza na klic z dvigom roke ali na javno dostopni številki mobilnega telefona št. 031 383 700, - vnaprej naroči ali rezervira prevoz na klic na javno dostopni številki mobilnega telefona št. 031 383 700. Rezervacije sprejema voznik osebno ali po telefonu vsak dan od 8.00 do 19.30.

 

Zunaj območja za pešce uporabniki lahko vstopajo ali izstopajo na parkirišču (Huje ob Likozarjevi cesti) in na postajališču mestnega potniškega prometa (postajališče Planina-Novi dom) ob robu območja za pešce. Vozniki Kravaja bodo z veseljem nudili pomoč starejšim, invalidom, potnikom z gibalnimi omejitvami in ostalim potnikom, ki potrebujejo pomoč pri vstopu in izstopu ter prenosu prtljage.

 

V primeru okvare in ostalih tehničnih razlogov se prevozi na klic za krajši čas izvajajo s kombiniranim vozilom zmogljivosti do osem sedežev. Kranvaj je eden od ukrepov trajnostne mobilnosti za uvajanje okolju prijaznejših oblik prevoza v mestu, omogoča ga Mestna občina Kranj, izvaja pa podjetje Alpetour.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo