Pizza 488°

V Pizzeriji 488˚ pečejo pice v napolitanskem stilu. Testo, ki fermentira 48 ur, pripravijo z drožmi. Imajo tudi druge jedi ter sladice.

»Ker je v osnovi pica enostavna jed, smo si zaželeli to enostavnost nadgraditi predvsem s kvalitetnimi surovinami, raznolikostjo, lahko rečemo drugačnostjo.« V 488° vam pripravljajo pice s popolno osnovo, testom vzhajanim na drožeh, 48 urno fermentacijo, izbranimi prvovrstnimi surovinami tako iz okolice Neaplja, Jezerskega in prekmurskih ravnic.

Pizzerija 488˚, ki pice peče v napolitanskem stilu, je ena najnovejših kranjskih picerij, saj so jo odprli leta 2023. V tej piceriji pravijo, da je skrivnost v testu, ki ga pripravijo iz droži in fermentira vsaj 48 ur. Jedilnik ni dolg in zajema tri poglavja: tu so pice (pripravijo vam tudi brezglutenske različice in takšne, v katerih sir nadomestijo s sestavinami brez laktoze), potem pripravljajo ostale jedi (kot denimo solate, gnudi in kaneloni), nazadnje sledijo še sladkorčki (poleti je to denimo tiramisu ali limonov semifredo). Tu mešajo tudi koktajle.

Pica v 488° je doživetje in ne samo kos testa z dodatki za potešitev lakote. Ponudbo dopolnjujejo z bogato izbiro pijač – od domačega ledenega čaja, vinske karte, točenega kraft piva in 100% Arabice za pripravo pravega espressa.

Prostor sprejme do 100 gostov, zato je več kot primeren za organizacijo praznovanj, obletnic in ostalih dogodkov za zaključene družbe. Ker je ekipa v kuhinji in za pečjo s kilometrino ter izkušnjami od 3 Michelinovih zvezdic navzdol, vam v tem primeru pripravijo tudi dogovorjene menije po vaših željah.

Brezplačno parkirišče se nahaja za zgradbo, kjer je tudi vhod. Dostopni so tudi za invalidne osebe, za katere je na voljo temu primerno dvigalo.

Toplo vas vabimo k raziskovanju pisanih zgodb, ki jih najdemo na kranjskih mizah. Prelistajte brošuro “Kranjsko na krožniku” TUKAJ. Lokacija
: Orehovlje 2, 4000 Kranj (google zemljevid)

 Odpiralni čas:
tor. – ned. 12.00 – 22.00
pon. zaprto

 Kontakt:
+386 59 018 652
pizza488@t-2.si
FB

 

Foto: Arhiv Pizza 488°

Sorodne vsebine

400 Gradi_Visit Kranj_unsplash

400 Gradi Kranj, Pizzeria Napoletana

V starem jedru Kranja so novembra 2023 odprli picerijo 400 Gradi. ...

Projekt Burger ponuja gurmanske burgerje. Sami pečejo bombetke, govedina je slovenska. Tudi ostala ponudba je urbana, izbrana in trendovska.

Projekt Burger

Projekt Burger je bil v kulinaričnem vodniku Gault Millau Slovenija 2021 omenjen z oznako ...

Picerija Orli je ena najboljših v Kranju. Testo fermentira 48 ur, skrbna izbira sestavin. Uvrstitev v kulinarični vodnik Gault & Millau.

Picerija Orli

Picerija Orli je ena najboljših v Kranju. Testo fermentira 48 ur, skrbna izbira sestavin. ...