SL
EN DE IT

Majskih 5

 

Kranj, 7. maj 2021 – V mesecu maju vam svetujemo obisk posestva Brdo in razvajanje z njihovo piknik košarico, pijačo na terasi Kavarne Khislstein 12.56, čokoladno razvajanje zase ali za svoje najdražje s sladkimi pregrehami Čokoladnice, pohodniški izlet na Malo in Veliko Poljano ter nakup lokalnih pridelkov na tržnici »Kr' petek je!«.

 

Hrana: Piknik košarica v Parku

Piknik košarica

Ste že slišali za brdsko piknik košarico? V njej se skrivajo dobrote lokalnih in slovenskih pridelovalcev, ki jih kulinarični mojstri posestva Brdo spremenijo v pravo kulinarično doživetje. Jedi s postrvjo, hišna divjačina, sveže stisnjeno oljčno olje in domača figova marmelada na žemljici, so le ene izmed dobrot, ki vas pričakajo v košarici. Po predhodnem dogovoru so na voljo tudi dietne košarice z vegansko, brez glutensko in brez laktozno ponudbo.

Poleg košarice dobrot sta v doživetje vključeni tudi piknik odeja in uporaba električnega golf avtomobila do dve uri.

 

Pijača: Kavarna Khislstein 12.56

Kavarna Khislstein 12.56

Kavarna leži v čudovitem ambientu gradu Khislstein. Obdana z obzidjem, grajskim vrtom in poslopjem ponuja mirno zavetje pred mestnim vrvežem. V senci grajske lipe si privoščite trenutek zase in naj vas misli odnesejo v čase, ko so se po grajskem dvorišču sprehajali plemiči.

 

Nakup: Čokoladnica

Čokoladnica

Vsak ljubitelj čokolade pozna čokoladnico v Olimjah. Vendar ali ste vedeli, da imajo svojo prodajalno tudi v Kranju na Glavnem trgu? Njihove police so polne različnih okusov pralin, griot, truflov, gianduje, čokolad in drugih čokoladnih sladkosti. Prav vse so izdelane ročno v Olimju, kjer je družinsko podjetje pred tridesetimi leti ponovno obudilo tradicijo izdelovanja čokolad. Rudiju Videtiču je namreč njegov ded zapustil številne recepture, ki se jih je na prelomu 19. in 20. stoletja priučil kot slaščičar na Dunaju. Podedovane recepture so danes zamenjali recepti, ki sledijo okusom svetovnih trendov čokoladne umetnosti. 

 

Izlet: Mala in Velika Poljana

Mala in Velika Poljana

Zahodnemu boku Storžiča družbo delata Mala in Velika Poljana. Planini ponujata lep razgled na Gorenjsko, Škofjeloško in Cerkljansko hribovje. Poti do vrha je kar nekaj, vendar je iz kranjske strani najpogostejša iz Povelj. Tako na Mali kot tudi na Veliki Poljani vas čaka koča, kjer se boste lahko okrepčali in odpočili. Ker se pot lepo in vztrajno vzpenja, je izlet primeren tudi za družine z otroci.

 

Podrobnejša navodila za pot si lahko ogledate tukaj.

 

 

Dogodek: Kr' petek je!

Kr' petek je!

Na Glavni trg se ob petkih med 16. in 21. uro ponovno vrača tržnica »Kr' petek je!«, kjer bodo obiskovalkam in obiskovalcem na voljo sveži lokalni izdelki. Poleg kvalitetnih in sezonskih pridelkov ter izdelkov, je namen tržnice tudi povezati in podpreti lokalne kmete, pridelovalce in ponudnike ter v sodelovanju z gostinci razvijati kranjsko kulinarično ponudbo. V skladu z epidemiološkimi omejitvami se bo tržnico nadgrajevalo tudi z dodatnimi aktivnostmi.

 

 

 

Želite prebirati še več takšnih vsebin? Naročite se na naše e-novice!
 
Da, želim prejemati e-novice. Pravno obvestilo najdete tukaj.
 
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo