SL
EN DE IT

Marčevskih 5

Kranj, 8. marec 2021 – Mesec marec si popestrite z naročilom hrane pri gostilni Arvaj, nakupom zanimive čajne mešanice v Indiji Koromandiji, ogledom razstave v prostorih Layerjeve hiše, občudovanjem prebujajoče se narave v Parku Brdo in izdelavo gregorčka ter sodelovanjem v nagradni igri!

 

Naprošamo vas, da se ob tem držite predpisanih ukrepov!

 

Hrana: Gostilna Arvaj

Gostilna Arvaj je znana po tradicionalni kulinariki in lokalnih sestavinah.

Gostilna Arvaj je znana po mesnih specialitetah in kranjski klobasi z zaščiteno geografsko označbo na ravni EU. Pri pripravi menija tesno sodelujejo z lokalnimi pridelovalci. S svojim delom in ponudbo so si prislužili znak Gostilna Slovenija. Obljubljajo vam, da boste k njim prišli kot gost, odšli pa kot prijatelj. V tem času vam ponujajo dostavo ali prevzem dnevno svežih malic. Za naročilo lahko pokličete na 04 280 01 00. 

 

Nakup: Indija Koromandija

Ustavite se v Indiji Koromandiji, kjer vas čaka širok izbor različnih čajnih mešanic.
Kranj se lahko pohvali kar z dvema čajnima hišama! In ena izmed njiju je Indija Koromandija. Družinsko podjetje iz Indije se je odločilo, da na drugem koncu sveta, v mestnem jedru Kranja odpre čajnico in Kranjčanom ter Kranjčankam ponudi kvalitetne čaje, ki jih vzgajajo na svojih plantažah. Ob vstopu v čajnico vas tako pozdravijo omamne dišave zelenih, črnih, belih, zeliščnih ter sadnih čajev ter nasmejani obraz Mehtaba, ki ga pozna vsak Kranjčan. Poln svetovljanskih zgodb vam bo z veseljem pomagal pri izbiri pravega čaja za vas.

 

Izlet: Park Brdo

Park Brdo je oaza miru, ki vas bo navdušila s številnimi drevoredi in jezerci.Park Brdo je za obiskovalce odprt vse dni v letu, ko na posestvu ni protokolarnih dogodkov, od jutra do mraka. Vstopite v oazo miru in se sprehodite med drevoredi in jezerci. Ustavite se pri lipicancih, čebelnjaku, oranžeriji ali dragoceni kiparski zbirki. V nekdanji grajski pristavi se nahaja Kavarna Zois, ki vam svoje dobrote ponudi za s seboj. Posladkajte se s toplimi ali hladnimi napitki in nekaterimi hišnimi sladicami. Obisk parka je nepozabno doživetje v vseh letnih časih. Nekaj posebnega pa je zagotovo pomladi, ko se narava začne prebujati.

 

Dogodek: Razstave v Layerjevi hiši

V prostorih Layerjeve hiše v mesecu marcu gostujejo štiri različne razstave. Razstavni prostori Layerjeve hiše so odprti! V njih vas pozdravljajo sledeče razstave:

 • Fotografsko društvo Janez Puhar: POGLED SKOZI ŽENSKO OKO
  8. 3.-25. 3. 2021
  Galerija Layerjeve hiše
 • Andreja Peklaj: Kriki in šepetanja ... in pesem
  8. 3.-25. 3. 2021
  Galerija Janez Puhar, Stolp Škrlovec
 • Maja Kocjan: EXIT II 0 II 0 ENTER II 0 II I
  8. 3.-15. 4. 2021
  Medprostor, Layerjeva hiša
 • Jernej Žumer: Kolesnice
  8. 3.-25. 3. 2021
  Galerija Mahlerca, Layerjeva hiša

Layerjeva hiša je odprta od ponedeljka do petka od 11. do 13. ure in od 17. do 19. ure, ob sobotah od 11. do 13. ure ter po dogovoru.

 

Namig: Nagradna igra Gregorjevo

S pomočjo virtualnih delavnic izdelajte svojega gregorčka in se potegujte za lepo nagrado. Gregorjevo oznanja začetek pomladi in dan, ko se ženijo ptički. Vsako leto smo ga obeležili s spustom gregorčkov po reki Kokri. Zaradi varnostnih ukrepov dogodka letos ne bo. Še vseeno pa lahko vsak zase praznujemo prihod pomladi! Izdelajte svojega gregorčka in ga spustite po reki. Nekaj idej za izdelavo si lahko ogledate tukaj. Fotografijo ali video svojega gregorčka pa nam nato do 14. marca pošljite na simona.mohoric@visitkranj.si in se potegujte za nagradne pakete gregorčkov Mojstra Simeta.

Ker nam ni vseeno za naravo, vas pozivamo, da gregorčka izdelate iz naravnih materialov.

S sodelovanjem v nagradni igri se strinjate z objavo videa ali fotografije na družbenih omrežjih in spletni strani Visit Kranj.

Fotogalerijo Gregorjevega iz leta 2019 najdete tukaj

 

Želite prebirati še več takšnih vsebin? Naročite se na naše e-novice!
 
Da, želim prejemati e-novice. Pravno obvestilo najdete tukaj.
 
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo