SL
EN DE IT

Na kaj nas bo spomnilo leto 2016?

V minulem letu se je zgodilo marsikaj: od razcveta butičnih trgovinic v starem mestu do nove podobe destinacijske znamke Kranj. Preberite, kaj je najbolj zaznamovalo leto 2016.

 

Razcvet trgovinic starega mesta

Butične trgovinice z ekološko in domačo hrano, nezamenljivi Kralj nudelcov, nova cvetličarna tu, nov frizerski salon tam – kranjske ulice so zopet polno zaživele!

 

Koncertni večeri pod milim nebom

Vrvež Maistrovega trga s koncerti pred kavarno Kavka in najlepše kranjsko koncertno prizorišče – Letno gledališče Khislstein z razprodanimi Gibonni, Oliverjem

Dragojevičem in Siddharto. Uživali smo!

 

Razstava Banksy, hvala za rože

Layerjeva hiša je to poletje poskrbela za dogodek svetovnih razsežnosti. Razstava provokativnega grafitarja iz Bristola je preprosto navdušila.

 

Karavana domačih pivovarjev

Nekoč močno pivovarsko mesto Kranj se je julija zavedlo svojih korenin in nadaljevalo s karavano domačih pivovarjev. Sveže varjena piva in kulinarične specialitete … komaj čakamo poletje!

 

Razstava Vinko Tušek: Rdeče, modro, oblo

Izjemna dela Prešernovega nagrajenca in Kranjčana Vinka Tuška so to poletje Galeriji Prešernovih nagrajencev vdahnila igrivost in živahnost.

 

Največji slovenski Instameet

#visitkranj in #igslovenia smo organizirali srečanje fotografov in instagramerjev, ki so se podali po ulicah Kranja v lov za zanimivi motivi.

 

Vinska pot v Rovih pod starim Kranjem

Vsi razprodani termini največje kulinarične prireditve v kranjskem podzemlju pričajo o dobro zastavljeni smeri atraktivnih prireditvenih dogodkov.

 

Nova podoba kranjskega turizma

Visit Kranj je novo ime kranjskega turizma, ki je v tem letu prenovil svojo komunikacijo, celostno grafično podobo in ponudbo. Kako je pa vam všeč naša nova spletna stran?

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo