SL
EN DE IT

Na prvo decembrsko soboto kulinarična ponudba za dober namen

Kranj v prazničnem decembru ob sobotah v starem Kranju vabi tudi na dobrodelno kuhinjo. Tako so 7. decembra za pult z domačimi jedmi stopili župan Matjaž Rakovec, igralec in režiser Aljaž Tepina ter stand up komik Sašo Stare.

 

Na meniju je bi ričet, tradicionalna slovenska jed, kar trideset litrov so ga skuhali ter razdelili med udeležence, ki so s prostovoljnimi prispevki že prispevali sredstva za družine, ki so se znašle v težkih življenjskih stiskah.


Humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo je združil krajane in odprl srca mnogih, ki so prostovoljno prispevali denarna sredstva. Kot je povedal župan Matjaž Rakovec: »Zavedam se, da mnogim ni lahko v življenju. So zgodbe, ki te pretresejo, in resnično si želim, da skupaj pripomoremo k boljšemu in lepšemu jutri. Da vrnemo upanje in dostojno življenje vsem, ki jim je sreča obrnila hrbet. Obiskovalci na dogodku so danes dokazali, da v Kranju dobro v srcu mislimo in da nam je mar za soseda in prijatelja.«

 

Sobotno kosilo v starem Kranju

Dobrodelno kuhanje se nadaljuje v soboto, 14. decembra, ko bosta med 10. in 12. uro za dober namen kuhala podžupan Janez Černe ter voditelj in komik Klemen Bučan. Pri kuhanju jima bosta z izvrstnimi kuharskimi veščinami ponovno pomagala Matjaž Sedej in Marko Arvaj. Pripravili bodo tople napitke, domače jedi in dodali zvrhano mero dobre volje.

Pridite v stari Kranj, povabite družino in prijatelje ter izberite dobro kosilo, s katerim tudi donirate za pomoči potrebne.

Humanitarna sredstva se lahko s sklicem 00 500-21112019 donirate na TRR Društva prijateljev mladine Kranj SI56 6100 0000 5487 540, ki je odprt pri Delavski hranilnici, d. d., Ljubljana, ali pa preko SMS-donacije na številko 1919 s ključnima besedama Kranj1 in Kranj5, kjer s poslanim sms-om donirate 1 evro oziroma 5 evrov. Na številki 1919 je možno sodelovati preko operaterjev Telekom, Telemach in A1. 


Video

Preostala kratka videa si lahko ogledate tukaj in tukaj.


Fotogalerija

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo