SL
EN DE IT

Na Vinski poti okusite najboljša slovenska vina!

10. 10. 2022

Kranj, prikupno podalpsko mesto, ki se nahaja na pol poti med prestolnico Ljubljano in magičnim Bledom, vsako leto gosti Vinsko pot v Rovih pod starim Kranjem. Gre za unikaten kulinarični dogodek, ki ga letno obišče preko 5.000 obiskovalcev.

 

Vstopnice

 

Degustacijo bogatega izbora najboljših slovenskih vin dopolnijo še siri, krušni izdelki in mesnine. Dogodek pa je prav posebno doživetje tudi zato, ker se odvija več kot 10 metrov pod zemljo! Pod mestnim jedrom se namreč vije 1.300 metrov podzemnih rovov, zgrajenih med 2. svetovno vojno, ki so danes osrednje prizorišče Vinske poti.

 

Ne zamudite tega unikatnega doživetja in se nam 18., 19., 25. in 26. novembra 2022 pridružite v Rovih pod starim Kranjem!

 

Vstopnice (od 18€) so na voljo na spletni strani Eventim. Zagotovite si jih lahko TUKAJ. Obiskovalci ob nakupu vstopnice prejmejo kozarec, vrečko za kozarec in letos tudi vrečko za nakupovanje vin in drugih dobrot.

 

Degustacijo združite s krajšim mestnim oddihom!

Kranj je s svojo strateško lego, bogato kulturo in zgodovino, čudovito naravo ter pestrim dogajanjem odlična ideja za mestni oddih. Obisk Vinske poti izkoristite za raziskovanje tega podalpskega bisera.

 

Kako do Kranja?

 

 

Železniški povezavi med Münchnom in Zagrebom, številne avtobusne povezave in bližina avtoceste Kranj povezujejo z osrednjo Slovenijo in drugimi pokrajinami ter Italijo in Avstrijo. Za lažjo orientacijo smo vam pripravili zemljevid z označenimi parkirišči, železniško postajo in glavno avtobusno postajo ter vhodom v Rove pod starim Kranjem, kjer se bo odvijala Vinska pot. Zemljevid si lahko ogledate tukaj.

 

Kje spati? 

Vsi, ki boste v Kranju prespali, lahko izbirate med številnimi namestitvami – od hotelov, apartmajev, sob, turističnih kmetij in hostlov. Vsak izmed vas bo našel nekaj po svojem okusu! Seznam nastanitev si lahko ogledate tukaj.

 

Kje jesti? 

Degustacijo najboljših slovenskih vin dopolnite z obiskom odličnih kranjskih gostincev. Toplo priporočamo:

 

 

Kaj početi?

 

 

Zaradi bližine Bleda in Ljubljane, je Kranj odlično izhodišče za odkrivanje teh dveh turističnih biserov. Kranj z okolico ponuja številne lepote, ki jih morate obiskati! Toplo priporočamo:

 

 

Vabimo vas, da nas v novembru obiščete in se prepustite naši gostoljubnosti ter uživate v degustaciji vina, mestnem utripu in naravnih lepotah. Kranju se jesen odlično poda, naj očara tudi vas! 

 

Vinska pot | Vstopnice

 

 

VIDEO:

 


 

Foto: Nejc Fon / Mediaspeed, Dragan Gavranović

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo