SL
EN DE IT

Napovedujemo pestro poletno dogajanje na gradu Khislstein

14. 04. 2022

Letošnja pomlad, ki nas razveseljuje s toplimi dnevi in rahljanjem protikoronskih ukrepov, kar kliče po dogodkih na prostem. Ulice Kranja postajajo vse bolj živahne in zaznati je veselo pričakovanje po poletju.

 

Tudi letos bo središče koncertnega dogajanja osrednji kranjski avditorij – grad Khislstein v osrčju starega mestnega jedra. Letno gledališče Khislstein bo od maja do septembra gostilo pisan nabor koncertov, vključno s koncerti:

 

 

»Early bird« vstopnice za koncerte v Letnem gledališču Khislstein – ki so omejene po številu, bo mogoče kupiti že od torka, 19. aprila 2022 dalje na prodajnih mestnih Eventim in Petrol servisih. Te vstopnice bodo na voljo zgolj do 9. maja. Drugi paket cenejših vstopnic pa bo na voljo do 20. junija. Vstopnice v Eventimovi spletni trgovini je mogoče kupiti tudi z BON21.

 

Na vroče poletne dni se bomo lahko hladili pod grajsko lipo na gradu Khislstein ter prisluhnili sproščujočim melodijam. Glasbeni večeri pod grajsko lipo bodo na sporedu vsako sredo v juliju in avgustu.

 

Ob torkih v juliju in avgustu bo vrt gradu Khislstein kulturno obarvan, saj bo postal prizorišče literarnih pogovorov in gledaliških predstav. Vsebine za Torkov kulturni vdih bodo prispevali Prešernovo gledališče Kranj, Gorenjski muzej in Mestna knjižnica Kranj.

 

V julijskih in avgustovskih četrtkih se bo amfiteater ob vrtu gradu Khislstein spremenil v kino na prostem. Obisk filmskih projekcij na Vovkovem vrtu je brezplačen.

 

Vrt gradu bo letos tudi športno obarvan, saj bodo od maja do avgusta potekala druženja kolesarjev, ki se bodo na Kranjski kolesarski roži pripravljali na kolesarsko amatersko dirko L'Etape, ki bo v Kranju potekala od 3. do 4. septembra.

 

Točen program koncertov in ostalih dogodkov na gradu Khislstein bo objavljen na naši spletni strani. Zato vas vabimo, da spremljate naša družbena omrežja (Facebook in Instagram profila Visit Kranj), kjer bomo redno objavljali sveže informacije in aktualne vsebine, ki se navezujejo na poletna dogajanja v Kranju.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo