SL
EN DE IT

Nasvet za izlet: Mestni sprehod po Savskem drevoredu

Kakšen dan se zgodi, da imamo marsikateri opravek in malo časa za uživanje na svežem zraku ter gibanje. Z malo iznajdljivosti si lahko privoščite dan, ko boste v mestu uživali z družbo, na Savskem otoku uredili nujne nakupe, se nato odpravili na kratek sprehod in dan končali ob dobrem kosilu. In še vedno vam bo ostal čas za ostale nujne opravke.

 

Staro mestno jedro s svojimi kavarnami in lokali ponuja prijeten ambient za poletno posedanje in klepetanje s prijatelji in znanci. Mestne galerije vabijo s svojimi zanimivimi zgodbami. Nad mestnimi ulicami vas oranžni trakovi ponovno vabijo na obisk Muzejske poti in na raziskovanje zgodb iz preteklosti. Ko se nad mesto zgrne poletna vročina, se odpravite na Savski otok.

 

Savski otok, z obeh strani obdan z reko Savo, ponuja nekoliko svežine. Preden se odpravite po nakupih, v nakupovalnem centru Supernova je izbira kar pestra, se sprehodite po obrežju rek in namočite svoje noge v reko, vrzite vanjo kakšen gladek, bel prodnik in prisluhnite oglašanju savskih galebov. Po opravljenih nakupih pa vam bo zagotovo prijalo nekoliko tišine in miru.

 Tik pod mostom čez Savski otok najdete pot po Savskem drevoredu. Vije se od Savskega otoka pa do Športnega parka Struževo. V senci dreves je peščena pešpot lepo urejena: klopi, smetnjaki in ograja, ki vas varuje pred padcem v reko Savo, ki pod potjo mirno teče, vsa zelena in šumeča, hladi poletno vročino in vabi vaše poglede. Pot je dolga 1,5 kilometra. V eno smer boste sproščeno hodili približno 30 minut.

 

 

Ko boste v Struževem, tam najdete privlačno peščeno plažo ob Savi, kjer si spet lahko shladite noge. Seveda pa je tudi Struževo zanimiv kraj, saj se ponaša z več kot sto leti zgodovine. Po hoji nazaj vas že grabi lakota. Pa nič ne skrbite, ko se vrnete na Savski otok, vas tam čaka Kavarna Bazen in Projekt Burger. Projekt Burger zagotovo ponuja najboljše burgerje v Kranju, in če boste še vedno lačni, se boste v kavarni lahko posladkali z odličnimi slaščicami.

 


 

Mestni sprehod je dolg le eno dopoldne ali eno popoldne. Prihranili ste si čas, ko vam doma ni bilo treba kuhati. Spotoma ste se lahko podružili s svojimi znanci in opravili kakšno izmed dnevnih obveznosti. In še vedno vam bo ostal čas za ostale nujne opravke.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE