SL
EN DE IT

Nasvet za izlet: Posestvo Brdo

Posestvu Brdo bi lahko rekli kar posestvo doživetji, saj na enem mestu združuje neokrnjeno naravo, vrhunsko kulinariko in doživetja, ki nam za vedno ostanejo v spominu. Razlogov, zakaj na naslednjem izletu obiskati prav Brdo, je nešteto.

 

Že sam sprehod po parku obiskovalca preseneti z bogato floro in favno ter nanj prenese svojo umirjenost. Sprehod po parku je hkrati sprehod po zakladnici kranjske aristokratske zgodovine, saj se sprehajate med mnogimi znamenitostmi, med katerimi so tudi grad Brdo, nekdanja grajska pristava, stara oranžerija, čebelnjak s panjskimi končnicami znanih slovenskih slikarjev …

 

Po parku se lahko popeljete tudi s kočijo v družbi elegantnih lipicancev. Na posestvu prebiva kar 12 belih lepotcev. Njihov svet lahko spoznate skozi različne programe konjeništva. Preizkusite se še v ribolovu in fotolovu. Na Brdu je poskrbljeno tudi za ljubitelje golfa in za tiste, ki palico vihtite prvič. Prav za slednje je igrišče še posebno primerno, saj so razdalje med luknjami krajše in ne zahtevajo veliko golfske kondicije. Če vam pomirjajoča atmosfera parka ni dovolj, si sprostitev lahko privoščite še v wellnessu Vrelec Brdo. Telo in duha razvajajte v turški ali finski savni, z masažami in različnimi negami telesa. Veliko pozornosti namenjajo ekskluzivnosti, intimnosti in najmanjšim podrobnostim.

 

Greh bi bil, če bi posestvo zapustili, ne da bi pokusili njihove kulinarične dobrote. Obiščite jih ob koncu tedna in razvajajte brbončice s kosilom s štirimi hodi izpod prstov kuharskih mojstrov, ki so kuhali za člane kraljevih družin, predsednike, diplomate in druge ugledne svetovne osebnosti. Za malo drugačno kulinarično izkušnjo pa nikakor ne smete mimo piknik košarice! Z električnim vozilom za golf raziskujete skrite kotičke parka in si izberete mesto, kjer razgrnete odejo in se ob zvokih narave prepustite skrbno pripravljeni vsebini košarice.

 

Obiščite www.brdo.si in rezervirajte svoje doživetje!

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo