SL
EN DE IT

Nasvet za izlet: Pot pod Storžičem

Če ste sprehajalec, ki rad nabira gozdne sadeže, je krožna Pot pod Storžičem odlična ideja za vas. Sprehod vas bo dodatno nagradil še z majhnimi zanimivostmi, kulturno-zgodovinskimi biseri, predvsem pa z dih jemajočimi razgledi.

Že na poti do izhodišča se bo pred vami odprl čudovit razgled na Kamniško-Savinjske Alpe. Parkirišče, ob katerem je informativna tabla, boste našli približno šeststo metrov nad vasjo Povlje. Nato vas bodo vodili smerokazi po gozdnih cestah, pešpoteh in vlakah – vse do prvega počivališča ob Srečotovih mlinčkih na potoku Milka. Nadaljujete do Sv. Lovrenca, kjer stoji majhna cerkvica, ki datira daleč v leto 1157 in je s svojimi arhitekturno-umetniškimi elementi prav prijetna za ogled.

 

Na Sv. Lovrencu se lahko z užitkom predate razgledom: za vami visoke gore in pred vami razgled na dolino vse od Šmarjetne gore, preko kranjske ravnine in Ljubljanske kotline do Krvavca. Tik pod Lovrencem je koča, ki nudi hrano, pijačo in toplo zavetje, predvsem pa je znana po dišečih, mehkih krofih.

Dolžina poti: 6,4 km

Težavnostna stopnja: nezahtevna

Čas hoje: 2–3 ure

Dom na Lovrencu je v zimskem času odprt med vikendi od 8. do 17. ure.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo