SL
EN DE IT

Nasvet za izlet: skrb za dobro počutje

Jesen je s svojimi barvami prav posebno privlačna za izlete in aktivnosti v naravi. Včasih pa nam jo vseeno zagode hladno in mokro vreme. Kam gremo na izlet na deževen jesenski dan? Privoščimo si vodno razvajanje v kranjskem olimpijskem bazenu!

 

Pokrit olimpijski bazen v Kranju je sodobno opremljen in skrbno vzdrževan ter spada med najbolj urejene slovenske bazene. Namenjen je tako profesionalnim vodnim športom kot tudi rekreacijskim. Vsi, ki želite z aktivnostmi v vodi pozitivno vplivati na svoje počutje in zdravje, ste vabljeni. Zavod za šport ponuja tudi različne rekreativne programe in programe za sproščanje. Rekreativni plavalci, ki želijo izboljšati svojo plavalno vzdržljivost, tehniko in hitrost plavanja, se lahko vključijo v program rekreativne vadbe pod nadzorom plavalnega strokovnjaka. Med jesenskimi in zimskimi počitnicami pripravljajo animacijski program z vodnimi igrami in zabavo v vodi, ki je namenjen osnovnošolcem in srednješolcem. Bazen odpre svoja vrata že ob sedmih zjutraj, v vodi pa se lahko razgibavate vse do 22. ure zvečer. Vso ponudbo svojih aktivnosti ter informacije o urnikih in cenah najdete na spletni strani Zavoda za šport, ki skrbi za bazenski kompleks.

 

Če so vas vodne aktivnosti utrudile, je ob bazenu lokal s ponudbo pijač, nedaleč stran pa se lahko okrepčate z odlično izbiro hrane v Gostilni pri Viktorju. Za tiste, ki imate še čas in voljo za potepanje, ste z mislimi še vedno pri vodi in vas jesenski hlad ne moti, si lahko le nekaj minut od gostilne ogledate še nekaj lokalnih znamenitosti.

 

Na križišču Oldhamske ceste in Ceste Kokrškega odreda veličastno stoji Vodovodni stolp, ki že vse od leta 1911 skrbi za oskrbo Kranjčanov z vodo. Visok je 43 metrov, vodni zbiralnik pa ima prostornino 250 kubičnih metrov. Zaradi avtentičnosti, zgodovinskega pomena, tehniških kvalitet in ohranjenosti lahko objekt nedvomno štejemo za pomemben kulturni spomenik. Že z mostu pri gostilni je lep razgled na kanjon Kokre. Reka vabi k sprehodu, ob katerem ves čas poslušate šumenje in se čudite njeni barvi in divjosti. Sprehod vas bo popeljal ven iz mesta, proti Rupi, kjer se potoček Rupovščica izliva v Kokro, pa čez travnike in gozdičke do rečnega kotička, ki mu Kranjčani pravimo Kosorep. Pot je krožna in vas bo pripeljala nazaj do bazena in gostilne. Zagotovo pa vas bo tudi pomirila in vas prijetno utrudila, nadihali se boste svežega zraka in uživali v jesenskem izletu.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo