SL
EN DE IT

Nasvet za (poletni) izlet

Imate radi pohodništvo ali raje sedete na kolo in raziskujete neznane poti? Morda bi pa preprosto le uživali ob skodelici odlične kave v pristnem stiku z naravo?  Predstavljamo pet stvari, ki jih morate obiskati v vročem poletju. Obljubljamo, da vam ne bo žal.

 

Kranj prav vsakemu ponuja kotiček, kjer lahko najde svoj užitek in mir. Prav tako s svojo prikladno lokacijo ponuja krasno izhodiščno točko za vse ljubitelje narave, športa in kulture. Okoliški hribi, jezera in zgodovinske znamenitosti vabijo k nepozabnim avanturam. Pripravili smo 5 stvari, ki vas ob koncu dneva zagotovo ne bodo pustile ravnodušne!

 

1. Posestvo Brdo

Posestvo Brdo je bilo skozi svojo več kot 500-letno zgodovino v lasti različnih vladarjev, ki so skozi čas vodili naše kraje. Za priljubljeno posestvo so odlično skrbeli in je danes na voljo za protokolarnje storitve. Park Brdo, kot del posestva, je od osamosvojitve naprej odprt za javnost in tam najdejo prostor pod soncem vsi ljubitelji sprehodov, dobrega počutja in golfa. Ljubitelji zgodovine in kulture pa si lahko, tudi z možnostjo vodenih ogledov, ogledajo marsikatero zanimivost, kot na primer zbirko kipov, grad Brdo, grajsko pristavo in še veliko drugega.

 

2. Pohodniški točki: Jošt in Šmarjetna

Foto: Primož Hieng

Ljubitelji lepih razgledov lahko svoj izled načrtujete na priljubljeni pohodniški točki, kot sta Jošt in Šmarjetna gora (na sliki). Izjemno priljubljeni destinaciji sta primerni tudi za manj izkušene pohodnike, nepozabne družinske izlete in zagrizene kolesarje.

 

3. Naravni park Udin Boršt

Ledeniška terasa Udin Boršt je omejen gozdni kompleks, ki se razteza vzhodno od ceste Kranj-Golnik. Njegova kameninska podlaga, apneničast konglomerat je omogočila nastanek vrtač, kraških jam in vodnih izvirov. Flora in favna tega področja sta omogočili ljubiteljem divje narave spektakularno izletnško destinacijo, ki je izjemno priljubljena tudi pri gobarjih, in tistim, ki se radi posladkajo z borovnicami.

Kranj s prikladno lokacijo ponuja krasno izhodiščno točko za vse ljubitelje narave, športa in kulture. Okoliški hribi, jezera in zgodovinske znamenitosti vabijo k nepozabnim avanturam. 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo