SL
EN DE IT

Nekega februarskega popoldneva v Kranju

Pripravili smo 5 zanimivih namigov, ki bodo popestrili vaš februarski dan v Kranju. Preverite naše predloge in se odpravite na potep po mestu!

 

1. Pitopeka

Koroška cesta 14

Vzemite si popoldne zase! Med 8.30 in 14.30 se oglasite v Pitopeki na Koroški cesti 14, kjer vas pričakuje gospa Gordana. Številne sveže in raznovrstne pite so po okusu vseh, sladkosnedcev, mesojedcev, vegetarijancev, veganov in alergikov. Domače testo za pite namreč nima jajc in mlečnih proizvodov, kar je še eden razlogov, da se vsak dan povečuje vrsta zadovoljnih strank.

 

2. Lesna Vesna

Tavčarjeva ul. 10

Sprehodite se do starega mesta, zavijte na Tavčarjevo ulico in se pri številki 10 ustavite. Tam vas čaka prodajna galerija lesenih izdelkov. Vsak od njih pripoveduje svojo zgodbo iz narave ali slovenske etnologije, Lesna Vesna pa vam svetuje tudi glede notranje opreme in arhitekture. Februarja Vesna za praznik zaljubljenih ponuja 10-odstotni popust na desko Moje srčece, v katero tudi vreže vaša imena.

 

3. Foto Bobnar

Koroška cesta 2

V prostorih Stare pošte na Koroški cesti 2 vas pričakuje Foto Bobnar, kjer si povečajte in izdelajte fotografije vaših najbližjih. Fotografije lahko tudi uokvirite, lepo darilo pa je tudi fotografski album skupnih trenutkov. Foto Bobnar pa vam ne pomaga zgolj pri spominih, ki ste jih zajeli z mobilnim telefonom ali digitalno kamero – prav februarja vam ponuja 30-odstotni popust pri razvijanju analognih filmov.

 

4. Juicebox

Koroška cesta 4

Na drugi strani Globusa, na Koroški ulici 4, je svojo vegetarijansko in vegansko ponudbo umestila gostilnica Juicebox. Pogrejte se ob dišečih juhah, posladkajte ob presnih sladicah, najbolj pa Juicebox slovi po zdravih, okusnih in sveže pripravljenih smoothijih in sokovih. Za zadostno dnevno dozo vitaminov boste poskrbeli z njihovimi kosili, ki so pripravljena, kot pravijo, z ljubeznijo.

 

5. Prana joga center

Slovenski trg 5

Lahko kosilo je ravno pravšnje za umirjeno rekreacijo, ki sledi. Na Slovenskem trgu 5 vas vabi Prana joga center. Spoznajte se z metodo joge, imenovano Iyngar, ki poudarja pravilno poravnavo telesa v jogijskih položajih in s tem blagodejno deluje na vaše telo. Umirite se, sprostite in zazrite navznoter ali pa zgolj poskusite prisluhniti vašemu telesu. V februarju v Prana joga centru začenjajo z novim semestrom!

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo