SL
EN DE IT

Nekega julijskega popoldneva v Kranju

Kako preživeti julijsko popoldne v Kranju? Preverite naših 5 predlogov in se prepustite mestnemu vrvežu ter pestremu poletnemu festivalskemu dogajanju.
 

1. Skrinjica

Maistrov trg 9

Nova prodajalna v mestu! Skrinjica z veliko posluha in občutka za modne kombinacije nudi pestro izbiro oblačil in z domiselnimi kombinacijami oblačil krade poglede z ulice. Z veliko strastjo do vsega lepega in nosljivega ponujajo tunike, obleke, hlače, srajce, obuvala in torbice, za dodajanje osebne note pa tudi nakit, ki bo v mesecu juliju na voljo po poletno nižji ceni.

 

2. Knjigarna Ognjišče

Koroška cesta 19

Knjigarna, ki bi jo lahko poimenovali tudi darilnica, poleg knjižnega programa ponuja še izdelke za dekoracijo, pisarniški material in kakovostne lesene igrače za otroke in mladino. Prijazna knjigarna se lahko pohvali z enim najlepših razgledov v Kranju. Pred oddihom preverite njihovo pestro ponudbo knjig!

 

3. Kranjski Parnik, Vape shop

Glavni trg 15

Prvi in trenutno edini Vape Shop na Gorenjskem ima novo prodajalno na Glavnem trgu. Z različnimi utekočinjenimi okusi in aromami razvajajo ljubitelje „vapeanja“, s svetovanjem pa pomagajo kadilcem opustiti škodljivo in drago navado. V juliju vas ob nakupu Arome Royal med 7. in 9. uro zjutraj brezplačno pogostijo s kavo v gostilni Stari Mayr.


4. Mestni mačjak

Tomšičeva ulica 15

Kranj ima prostor, kjer nikogaršnji mački počakajo na svoj dom. Ekipa Mačjaka pa poskrbi tudi za zapuščene prostoživeče muce. Sredstva za dober namen in oskrbo muc Mačjak pridobiva s spletno prodajo ekskluzivnih izdelkov slovenskih oblikovalcev. Vabijo vas, da se kot prostovoljci priključite njihovi dejavnosti. 

 

5. Layerjeva hiša

Tomšičeva ulica 32

Popoldanski sprehod zaključite ob zahodu sonca za Šmarjetno goro v umetniški atmosferi središča kulturne četrti Kranja. V po vrtnicah dišeči kavarni Layer poklepetajte s prijatelji, oglejte si aktualne umetniške razstave, se pomudite ob zidnih poslikavah in uličnih intervencijah ter doživite večerni program s koncerti za izbrana ušesa.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo