SL
EN DE IT

Nekega majskega popoldneva v Kranju

Preverite naših 5 predlogov, ki vam bodo popestrili majsko popoldne v Kranju! 

 

1. KRARH, društvo arhitektov

Glavni trg 20

Po storitve in v trgovine v mestno jedro, najprej kar na Glavni trg. Če je četrtek ali petek med 15. in 17. uro se oglasite se na brezplačnem svetovanju pri društvu arhitektov KRARH na Glavnem trgu 20. Mlada skupina arhitektov in oblikovalcev s sodobnim, kreativnim in inovativnim pristopom za vas pripravi vse vrste projektne dokumentacije za vse vrste gradenj, specializirani so za notranjo opremo in izdelavo 3D vizualizacij. Njihova prednost je družbeno odgovoren pristop do urejanja okolja in prostora ter arhitekturne rešitve za višjo kakovosti bivanja.

 

2. Sonček Tui potovalni center

Glavni trg 20

Ostajamo na Glavnem trgu 20, kjer bomo zavili še v Turistično agencijo Sonček. “Vse pod soncem” najdete v njihovi ponudbi, ki se razteza od širnega sveta do domačih logov. Pri njih lahko kupite tudi zgolj letalske vozovnice, kar vključuje tudi nizkocenovne prevoznike. Dobitniki številnih poslovnih priznanj in nagrad vas meseca maja vabijo na vikend paket v Bioterme v Mali Nedelji. Preverite njihovo akcijo plača eden, potujeta dva in uživajte polni penzion s svojim najbližnjim.

 

3. Trgovina Jasmin

Tavčarjeva 20

Veste, kje med 150 vrsti čajev lahko izbirate že 20 let? To je trgovina Jasmin na Tavčarjevi ulici 20, ki ponuja tudi raznolik čajni pribor za pripravo tistega res pravega, aromatičnega čaja. Številni poznavalci čajev znajo ceniti, če je čaj serviran v skodelici, izdelani iz vrhunskega porcelana. V mesecu maju, mesecu jagod, Jasmin priporoča in ponuja 20 odstotni popust na nakup sadnega čaja Jagoda - smetana, ki ga lahko pijete tudi kot ledeni čaj.

 

4. Ekspres popravilo čevljev Škrjanc

Gregorčičeva ulica 6

Proti severu se sprehodimo do Gregorčičeve ulice 6. Pri Škrjancu se pomudimo in mu zaupajmo svoje čevlje. Česa vse se je priučil naš čevljar! Čevlje vam pobarva, raztegne in očisti, opetnik in podplate vam obnovi, ženske pete sam izdela, zadrgo zamenja, vešč je tudi v šivanju, lepljenju in krpanju. In to ne glede na čevelj, naj bo otroški, ženski, moški, salonar, plesni, pohodni, sandal ali celo škorenj. Če mislite, da ga boste potrebovali pred zimo …

 

5. Asiabazaar

Gregorčičeva ulica 6

Pri sosedih pa diši in se kadi! Asiabazaar ponuja kadila, nakit, kipce, skrinje, šatulje, elektronske cigarete, tobak, papirčki, vidne pipe, vaporizerje, uparjevalce, lovilce sanj in še bi lahko naštevali. Pa saj bomo! Etno ženska oblačila iz Indije, Nepala, Tajske in Indonezije vas pričakujejo tam, pa šali, denarnice, torbice in puščice. Imate vse? Krasno, zdaj pa na vrček mrzlega v Down Town Rock Bar (na fotografiji povsem zgoraj).

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo