SL
EN DE IT

Nekega marčevskega popoldneva v Kranju

Pripravili smo 5 zanimivih predlogov in namigov, ki bodo popestrili vaš dan. Sledite jim in preživite čudovito marčevsko popoldne v Kranju!

 

1. Optika Optimist

Koroška cesta 14

Od Globusa nas spomladanski sprehod popelje po Koroški cesti, na številki 14 se ustavimo v Optiki Optimist. Slej ko prej bomo na izletih po naravi in mestu potrebovali zaščito pred soncem, zato si vzemimo čas in si izberimo takšna sončna očala, da bomo imeli kar “najlepši pogled na Kranj”, kakor vabijo v optiki, ki poleg sončnih ponuja tudi korekcijska očala ter kontaktne leče in okulistične storitve.

 

2. Iz roke v roko

Slovenski trg 5

V skladu z načeloma racionalne rabe in okoljske ozaveščenosti deluje trgovina Iz roke v roko, ki je svoje prostore našla v nekdanjih prostorih Knjižnice Kranj. Pri njih najdete pestro izbiro malo ali nikoli nošenih oblačil iz naravnih materialov za vse starosti in okuse, in to po izredno ugodnih cenah. Marčevski artikel meseca je tunika, obiščite jih, preden zmanjka najbolj unikatnih kosov!

 

3. Mladinska knjiga

Maistrov trg 1

Mimo knjižnice jo mahnite proti mestu. Na Maistrovem trgu stoji Mladinska knjiga, mestna knjigarna in papirnica, ki ponuja bogat pisarniški prodajni program ter knjige za otroke in odrasle. Izbirajte med najbolj popularno knjižno ponudbo, kjer prednjačijo Pižama s sLOLvenskimi klasiki, Harry Potter, Žižkovi vici, Kahnemanovo Razmišljanje, hitro in počasno ter Guinessova knjiga rekordov 2017.

 

4. Panorama Stara pošta

Koroška cesta 2

S knjigo pod roko pa v mesto na kavo! Ali pa raje nad mesto. S 30. januarjem je priljubljena Stara pošta ponovno odprla svoja vrata. Zdaj kot Panorama Stara pošta z najvišjega nadstropja hiše na Maistrovem trgu ponuja 180-stopinjski razgled na stari Kranj. Med razgibanim interierjem, mešanico uporabljenih materialov in obilom rastlinja se med pitjem kave, srkanjem vina in okušanjem tapasov počutimo, kot da smo v naravi sredi mesta.

 

5. Turistična agencija Chebul

Koroška cesta 4

Narava se prebuja, z njo pa naša športna žilica ali vsaj želja po rekreaciji. Za aktivni turizem specializirana in s predlogi za manjše kolesarske in pohodniške avanture opremljena je Turistična agencija Chebul. Obiščimo jo v Globusu in si oglejmo kolesarske poti po Dalmaciji, okoli Balatona na Madžarskem, po Nizozemski ali po Sardiniji v Italiji. Z njihovimi izkušenimi vodniki spoznajmo pohodniške poti po Dolomitih, planinah Sarajeva in avstrijskih gorah ter treking v Braziliji.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo