SL
EN DE IT

Nekega novembrskega popoldneva v Kranju

Kako in kje preživeti novembrsko popoldne v Kranju? Za vas smo pripravili 5 namigov, ki vam bodo zagotovo popestrili dan. Preverite naš izbor in se odpravite na potep po mestu!

 

1. Kavarna Evropa

Kam bi se odpravili danes? Po mostu čez Kokro jo mahnite, proti Glavnemu trgu. Pocrkljajte se v kavarni Evropa, v mirnem salonu, v katerem se še vedno čuti meščanski duh. Pregrešite se z dobrim starim indijančkom in odlično limonado, takšno pravo, sladko. Pokusite še kakšno tortico, če vas navduši, jo lahko tudi naročite, saj jih v Evropi izdelujejo sami. Prav tako izdelujejo svoj sladoled. Ste že pokusili sivkinega? Če ga niste, bo morda potrebno počakati do poletja. Širijo se govorice, da se ga splača čakati!

 

2. Rokodelc

Ko se posladkate, je čas za nakupovanje. Najprej se sprehodite po Tavčarjevi proti tržnici, nato pa zavijte k Prešernovemu kipu. Na levi boste našli eno najnovejših pridobitev mestnega jedra, Štacuno Rokodelc. Rokodelske izdelke za trgovino izdelujejo udeleženci kar enajstih socialnovarstvenih programov. Razstavljeni so izdelki iz gline, usnja, lesa, stekla in blaga. Opremite si stanovanje z lepimi izdelki in hkrati podprite delo socialno ranljivih skupin.

 

3. Boardel

Iz nekdanje Elite naj vas pot ponese proti vodnjaku, tam pa zavijte v Jenkovo ulico. V prvem nadstropju Jenkove 4 je športna trgovina Boardel, ki je specializirana za deskarsko-adrenalinske športe. Že 18 let oblačijo in obuvajo rolkarje, surfarje in deskarje vseh starosti in spolov. Kot pravi njihov Fogy je pomemben stil, tega pa njihovim strankam nikakor ne manjka. Če v krvi nosite freesyle, je skrajni čas, da se spoznate z znamkami Burton, DC, Dakine, Electric, Etnies, Globe in Independent.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo