SL
EN DE IT

Noč čarovnic v Rovih pod starim Kranjem

Noč čarovnic 2017 (več info TUKAJ)

 

Koristne povezave:

Otroci | Odrasli | Vstopnice | Koristne info

 


 

 

Noč čarovnic 2016

 

Zaradi izrednega zanimanja oz. vseh razprodanih terminov za otroke, smo odprli dodatne štiri termine: v soboto (29.) in nedeljo (30.10.) ob 14. in 15. uri. Na svoj račun bodo prišli tudi odrasli, ki jih čaka večer noči čarovnic v ponedeljek, 31. oktobra.

 

Čarovnice so spet tu! Vsako jesen se konec oktobra v Rovih pod starim Kranjem odpre pravljični svet, ki je viden samo otrokom. Tega oktobra se po temnih vogalih skriva čarovnica Alja, ki se med ljudmi ne zna lepo obnašati in izgleda strašno, a se ji ob srečanju z otroki otopli srce. Po tunelih se plazijo ogromni pajki in kače velikanke, ki pa so v resnici le nenevarni ljubljenčki čarovnika Tomaža. Ob šepetu pravljične čarovnice, ki doni med stenami, se naježijo kocine, a ko zaslišite besede, so le nežna pravljica.


Noč čarovnic v Rovih pod starim Kranjem je grozna in temna in strah vzbujajoča, a na poti otroci izganjajo strah pred živalmi in temo, v začaranem labirintu se naučijo zanesti se na svojo lastno orientacijo, ko stopijo skozi začarano omaro se podajo v čarovniški svet in se naučijo pričarati kamenčke »Ničmenistrah«, po opravljenih čarovniških podvigih pa se z lanternami sprehodijo še do pravljične čarovnice, ki jim pričara pravljico o majhnem polžku, ki ni zadovoljen s svojo hišico.

 

Zaradi razprodanosti vseh rednih terminov za Noč čarovnic za otroke, so v prodaji dodatni štirje termini: sobota (29.10.) in nedelja (30.10.) ob 14. in 15. uri.

A če otrok ne bo v rove, bodo čarovnice od same žalosti postale neskončno zlobne in bodo strašile naokoli po Kranju vse do naslednjega oktobra, mali polžek pa se bo žalostil nad svojo neugledno hišico. Zato brž v rove, da bo do naslednjega oktobra vse lepo in prav!

 

VSTOPNICE:

Predstava je namenjena otrokom starim od štiri do deset let. Priporočamo, da se za predstavo toplo oblečete. Število obiskovalcev na predstavo je omejeno.  Predprodaja vstopnic v Kranjski hiši: 5€/otroci in 8€/odrasli. Vstopnice je možno kupiti tudi z nakazilom preko transakcijskega računa, ob prehodnim dogovorom v Turistično informativnem centru Kranjska hiša, tel.: 04/238 04 50. Na dan prireditve so vstopnice na voljo od 15.00 ure le pred vhodom v Rove pod starim Kranjem, na Jelenovem klancu.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo