SL
EN DE IT

Noč ima svojo moč – Dan odprtih vrat

Kranj, 26. november 2020 – Spletni dogodek Noč ima svojo moč je skupek aktivnosti, ki bodo potekale v okviru Evropske noči raziskovalcev v petek, 27. novembra. Evropska noč raziskovalcev je vseevropska akcija v okviru programa za raziskovanje in tehnološki razvoj. Na pobudo Evropske komisije se širom Evrope za en dan v letu široko odprejo vrata organizacij, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, da bi predstavile poklic in življenje znanstvenika širši javnosti.

 

Projekt bo združil več kot 30 kulturno-znanstveno-izobraževalnih institucij z namenom osveščanja o pomembnosti raziskovanja in inovacij, njun vpliv na družbo in gospodarstvo ter karierne možnosti. Dogodku se bosta s svojo vsebino pridružila tudi Zavod za turizem in kulturo Kranj in Gorenjski muzej.

Celoten program si lahko ogledate tukaj.

Skozi ves dan se boste otroci, učenci, dijaki, študentje, odrasli, upokojenci lahko udeležili eksperimentalnih delavnic, virtualnih ogledov laboratorijev, navdihujočih klepetov z znanstveniki, zanimivih predavanj, poučnih razstav ter drugih aktivnosti. Zavod za turizem in kulturo Kranj vsem vedoželjnežem pripravlja ogled spodnjih video posnetkov:

 

Film o Rovih pod starim Kranjem:

 

Film o Kranju Little planet:

 

Image film o Kranju:

 

Želite prebirati še več takšnih vsebin? Naročite se na naše e-novice!
 
Da, želim prejemati e-novice. Pravno obvestilo najdete tukaj.
 
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo