SL
EN DE IT

Novembrskih 5

Kranj, 16. november 2020 – Kljub zaostrovanju ukrepov proti širjenju virusa COVID-19, Kranjčanke in Kranjčani še vedno lahko dobro jemo, skočimo po kavo, nakupujemo gurmanske delikatese, se odpravimo v naravo in prisluhnemo virtualnim koncertom. Pripravili smo vam nekaj namigov kje lahko vse to najdete.

 

Naprošamo vas, da se ob tem držite predpisanih ukrepov.

 

Hrana: Projekt Burger

Projekt Burgerji ponuja resnično okusne burgerje na območju Kranja, Kokrice, Britofa in Šenčurja.

Burgerji, da se reče. Prav taki kot morajo biti – domača brioš bombetka, ki se kar stopi v ustih, mehak in sočen polpet iz govejega mesa z ravno pravim razmerjem omak, zelenjavnih in ostalih dodatkov. Lord, Chicky, Bastardo, Cheez, Popeye in Mustardo bodo poskrbeli, da se vam pocedijo sline! Po novem na območju Kranja, Kokrice, Britofa in Šenčurja ponujajo tudi možnost dostave.

 

Pijača: Kofi plac Kranj

Kofi plac Kranj ponujja najhitrejšo kavo v Kranju, kjer najdete še chai latte, matcha latte, latte z okusi.

Najhitrejša kava v mestu! Na njihovem meniju boste našli chai latte, matcha latte, latte z okusi, kraljeve cmoke, piškotke, domači ledeni čaji za vroče dni ali slastne vroče čokolade za hladne dni. Prideš, vzameš, greš!

 

Nakup: Delikatesa Figa

Delikatesa Figa je namenjena pravim kulinaričnim užitkarjem v starem mestnem jedru Kranja.

Delikatesa za prave kulinarične užitkarje. Testenine, panceta, gorgonzola na žlico, sir grana padano, mocarela, kruh iz krušne peči in idrijski žlikrofi. Najboljši siri v mestu, odlične mesnine in imenitna izbira vin. Svojo ponudbo redno dopolnjujejo z novimi dobrotami. Bogati in okusni ponudbi piko na i daje še prijazna postrežba. Poleg nakupa v trgovini vam ponujajo tudi dostavo izdelkov na dom.

 

Izlet: Mamutova pot

V Bobovških jezerih pri Kranju so leta 1953 našli okostje ledenodobnega mamuta.

Ste vedeli, da so v Bobovških jezerih leta 1953 našli okostje ledenodobnega mamuta? Samica je bila stara okoli 40 let, živela je pred okoli 180 tisoč leti in je potonila v tedanje močvirnato jezerce. Od tod tudi ime poti, saj se dejansko sprehajate po poteh, po katerih so se pred tisoče in tisoče leti sprehajali mamuti. Pot vas bo vodila mimo Bobovških jezer, znamenitega protokolarnega objekta Brdo in naravnih lepot Udin boršta. Vseskozi vas bo spremljal tudi pogled na prelepo gorsko kuliso.

 

Dogodek: Spletni koncerti Trainstation SubArt & Klub študentov Kranj

Ob sobotah se priklopite na Facebook stran Trainstationa, Kluba študentov Kranj ali Visit Kranj in uživajte v koncertih.

Vsako soboto zvečer se priklopite na Facebook stran Trainstationa, Kluba študentov Kranj ali Visit Kranj in uživajte v koncertu lokalnih skupin.

 

  • sobota, 21. november
    20.00: Ingoa, Sakrabolt in Smoking cactus
  • sobota, 28. november
    21.00: Smetnaki

 

Želite prebirati še več takšnih vsebin? Naročite se na naše e-novice!
 
Da, želim prejemati e-novice. Pravno obvestilo najdete tukaj.
 
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo