Januarskih 5

Januarskih 5

Leto 2023 je začelo pisati svojo zgodbo! Da bo pestro in zabavno že v uvodu, smo vam pripravili 5 predlogov za doživet januar.

Hrana & pijača: Mama Paula

čokoladni srčki Mama Paula

Pod blagovno znamko Mama Paula se skrivajo raznorazni cukri, narejeni z ustvarjalnostjo in ljubeznijo. V slaščičarski delavnici v Britofu nastajajo čokolade vseh vrst, sladoledi, lizike, suhe fige s čokolado, choco ami in še marsikaj. Naročite jih lahko kar preko spleta ali pa se oglasite na eni izmed posnjih lokacij in jih kupite osebno:

 • Čokoladnica in slaščičarsvo Mama Paula (Britof 27, 4000 Kranj),
 • Kmetijska zadruga Sloga (Šuceva ulica 27, 4000 Kranj),
 • Delikatesa Figa (Prešernova ulica 9, 4000 Kranj),
 • Eko Škrnicl (Koroška cesta 14, 4000 Kranj),
 • Zavod za turizem in kulturo Kranj (Glavni trg 2, 4000 Kranj),
 • Kotiček dobrot (Jelenčeva ulica, 4000 Kranj).

Nakup: Pravi butik

obešalniki z oblačili

Na Šucevi 23 se nahaja Pravi butik, kjer boste našli odlično ohranjena rabljena oblačila. Izbira je res pestra, saj boste na njihovih policah našli vse od športnih do elegantnih oblačil ter modnih dodatkov in se tako od glave do pet oblekli na okolju prijazen način. Ali kot pravijo v Pravem butiku – »bodi eko, kupi rabljeno obleko«. Ob iskanju novih kosov se boste počutili kot, da ste na lovu za zakladom, saj kosi niso le odlično ohranjenjeni, ampak imajo tudi odlične cene.

Nasvet za izlet: Wellness Elegans

masaža hrbta

Wellness na kar 1.000 m2 ponuja raznolika doživetja 365 dni v letu. K obisku vabi tako hotelske kot zunanje goste. Med ponedeljkom in četrtkom je wellness odprt od 10.00 do 22.00, v petek in soboto od 10.00 do 23.00 ter v nedeljo od 10.00 do 22.00. Kot prvi v Sloveniji bodo odprli sneženo sobo! Ta bo s pomočjo snežnega topa ustvarjala pravi sneg. Temperatura v snežni sobi se giblje okoli -10°C. Edinstveno doživetje je tudi hammam tretma. Doživetje dve urne turške kopeli, ki vsebuje miljenje, piling in masažo na ogrevani marmornati mizi. Poleg snežene sobe se lahko uživate še v solni, zeleni in tihi sobi, v pestrem izborom savn in doživljajskih prh ter kozmetičnih in masažnih storitev. Wellness je razdeljen na javni in zasebni del. Zasebni del s svojimi VIP sobami ponuja več zasebnosti.

Dogodek: Prešernovo gledališče Kranj

trg pred Prešernovim gledališčem Kranj s kipom Franceta Prešerna

Naj bo gledališče vas zvesti spremljevalec v 2023! V januarju vas kličejo sledeče predstave:

 • četrtek, 12. januar, 18.00: Avtorski projekt: Zadnji naj ugasne luč (za abonma Val in izven),
 • sobota, 14. januar, 10.00: Mestno gledališče Ptuj: Tai in mala čarovnica (za abonma Sobotna matineja in izven),
 • ponedeljek, 16. januar, 19.30: Ivan Viripajev: Zaprta študija. »New Constructive Ethics« (za abonma Vrtinec, Soteska (skupina A) in izven,
 • sreda, 18. januar, 19.30: Maruša Krese: Da me je strah? (za abonma Vrtinec, Struga in izven),
 • petek, 20. december, 19.30: Maruša Krese: Da me je strah? (za abonma Petek 1, Vrtinec in izven),
 • sobota, 21. januar, 10.00: Leja Ita Menard: Kako je lisica dobila zlati rep (za abonma Sobotna matineja in izven),
 • sobota, 28. januar, 10.00: Lutkovno gledališče Nebo: Abežeda (za abonma Sobotna matineja in izven).

Ne zamudite: Informacijski center SOS proteus

bela človeška ribica na temnih kamnitih tleh

Po Informacijskem centru za varstvo človeških ribic SOS proteus vas popeljejo raziskovalci Jamskega laboratorija Tular, kjer se s preučevanjem in varstvom človeških ribic ukvarjajo že 60 let! Razkrili vam bodo skrivnostno življenje teh fascinantnih, a ranljivih živalih – kje in kako živijo, zakaj so ogrožene, zakaj je za njihov in tudi naš obstoj ključnega pomena čista podzemna voda.Poleg velikih akvarijev s človeškimi ribicami je center opremljen z informacijskimi tablami ter video prezentacijami. Prikazovanje človeške ribice ne bo imelo negativnega vpliva na naravo, zato si bodo obiskovalci lahko ogledali živali, ki so bile rešene izven jam po poplavah, kjer sicer ne bi preživele. Dolgoletne izkušnje raziskovalcev Jamskega laboratorija Tular zagotavljajo, da bo ogled človeških ribic živalim prijazen. Z obiskom informacijskega centra boste postali tudi dragoceni podpornik človeške ribice, vsa zbrana sredstva namreč vlagamo nazaj v raziskovanje in varstvo človeške ribice.

FOTO: Mama Paula, JGZ Brdo, Mediaspeed – Marko Arandjelović, Anže Krže

Sorodne vsebine