Končana 15. Vinska pot v Rovih pod starim Kranjem

Dva novembrska vikenda (17. in 18. 11. ter 24. in 25. 11. 2023) se je v Rovih pod starim Kranjem vila tokrat že petnajsta Vinska pot. Letos je bila prireditev rekordno obiskana, skozi rove se je sprehodilo 5.400 obiskovalcev iz vseh koncev Slovenije pa tudi iz tujine. 15. Vinska pot je privabila v Kranj obiskovalce iz Avstrije, Italije in tudi Hrvaške.

Na dogodku se je predstavilo 67 razstavljavcev iz vseh vinorodnih krajev Slovenije ter ponudniki z različnimi kulinaričnimi dobrotami: sirni izdelki, mesnine, krušni izdelki… Vina in dobrot ni bilo mogoče le degustirati, ampak tudi kupiti.

Ob tako množičnem obisku in dobri prodaji so dogodek pohvalili tudi razstavljavci, ki so z obiskovalci navezovali tudi dolgoročne poslovne stike. Ponudba Vinske poti namreč pride prav ob prihajajočih praznikih tako za darila kot za domače zaloge.

Fotogalerijo 15. Vinske poti v Rovih pod starim Kranjem si lahko ogledate TUKAJ.

Ambasadorka letošnje prireditve je bila aktualna vinska kraljica Slovenije Maja Pečarič, ki se je predstavila na stojnici družinske vinske kleti Pečarič – Meginc iz Bele Krajine.

Klopotec pred Rovi pod starim Kranjem je potihnil, vrata soda na vhodu so se zaprla, vas pa že vabimo, da si rezervirate čas za Vinsko pot v naslednjem letu.

Sorodne vsebine

Kaj poceti v kranju 2023_lead_Visit Kranj

Kaj početi v Kranju v letu 2023?

Naš izčrpen vodnik »Kaj početi v Kranju v letu 2023« je poln informacij, idej ...

Kranj pogled iz zraka

Kranj prejel nagrado Evropska destinacija odličnosti 2023

Skupaj je tekmovalo 20 destinacij, v ožji izbor pa so se uvrstile tri; poleg ...