Na olimpijskem bazenu v Kranju odprli Galerijo slavnih

Zavod za šport Kranj je v sodelovanju z Mestno občino Kranj na recepciji pokritega olimpijskega bazena v Kranju odprl Galerijo slavnih.

Gre za predstavitev uspešnih plavalk in plavalcev ter vaterpolistov, ki so svoj talent pilili v tem bazenu in si ustvarili uspešne kariere. Galerija slavnih, ki jo bodo v prihodnje še dopolnjevali, je zahvala za njihov prispevek pri razvoju kranjskega pokritega olimpijskega bazena – ta letos obeležuje 30 let.

Kranj je mesto športa, ki se lahko pohvali z uspešnim delom v športnih klubih oziroma društvih ter vrhunskimi rezultati na svetovni ravni. Mestna občina Kranj v letnem proračunu nameni približno 4,5 milijona evrov za šport. Med objekti, na katerih se kalijo športni upi, je tudi pokrit olimpijski bazen, ki letos obeležuje tri desetletja. Zanj skrbi Zavod za šport Kranj, pri katerem so ob tej priložnosti izpostavili plavalke, plavalce in vaterpoliste, ki so v preteklosti trenirali v tem bazenu.

Galerija slavnih je zahvala uspešnim plavalam, plavalcem in vaterpolistom za njihov prispevek pri razvoju kranjskega pokritega olimpijskega bazena.

Postavili so Galerijo slavnih, v katero so uvrstili nekdanje plavalne ase Darjana Petriča, Boruta Petriča, Marka Milenkoviča, Alenko Kejžar, Natašo Kejžar, Emila Tahiroviča, Anjo Čarman Cekič, Uršo Bežan Petrič, Tjašo Vozel, aktivnega Petra Johna Stevensa, slovensko vaterpolsko reprezentanco iz leta 2003 in člane Akademskega kluba Triglav Kranj 2023. Galerija slavnih ohranja spomin na uspešne plavalke, plavalce in vaterpoliste, ki so prispevali oziroma še prispevajo k razvoju športa v kranjskem pokritem olimpijskem bazenu, hkrati pa mlade motivira k novim uspehom.

Manja Zorko, podžupanja Mestne občine Kranj: »Kranj je mesto, ki se lahko pohvali z bogato športno tradicijo, uspešnimi športniki in vrhunskimi rezultati. Mnogi od teh dosežkov so se začeli prav v kranjskem olimpijskem bazenu. Ta je eden od številnih kranjskih športnih objektov, ki ponuja odlične pogoje za treninge in kjer športnice in športniki skupaj s strokovnim kadrom pišejo zgodbe o uspehu. Ob tej priložnosti smo počastili nekatere od njih z vključitvijo v Galerijo slavnih. S tem se jim zahvaljujemo za dragocen prispevek kranjskemu športu in razvoju pokritega olimpijskega bazena. Naj bodo njihove zgodbe navdih za prihodnje rodove.«

Tadej Peranovič, direktor Zavoda za šport Kranj: »Vstopamo v 30. leto delovanja pokritega olimpijskega bazena v Kranju. Uradno odprtje je bilo januarja 1995. Že prej, jeseni 1994, pa se je v tem bazenu že začel odvijati program. Galerija slavnih je zgodba, posvečena tako športnikom kot bazenu. Vanjo smo uvrstili vse tiste, ki so zaslužni, da se je bazen začel graditi in da se je v Kranju razvila ideja, da potrebujemo ustrezne pogoje za razvoj plavanja in vaterpola. Šport je pomemben del življenja in Kranj je mesto z bogato športno zgodovino. Na podoben način bomo zgodbo skušali razvijati naprej tudi na ostalih športnih objektih.«

Fotogalerija

 

Foto: Tit Košir

Sorodne vsebine

Jesen v Kranju_2023_Visit Kranj_hero

Kaj početi v Kranju v letu 2024?

Pripravili smo vodnik z mesečnimi predlogi, kaj početi v Kranju – kje jesti, piti, ...

Slovenia Green Gourmet Route_Visit Kranj_lead

Kranj se je pridružil Slovenia Green Gourmet Route

Pot prečka skoraj vso Slovenijo, ki je bila leta 2021 imenovana za Evropsko gastronomsko ...