Potujte z nami v zgodovinska mesta

Kampanjo Z vlakom po kulturo! V zgodovinska mesta Slovenije nadaljujemo tudi v letu 2024. Trajnostni način obisk zgodovinskih mest – z vlakom ali avtobusom – bomo v poletnih mesecih znova promovirali skupaj s Slovenskimi železnicami in sodelujočimi kulturnimi ustanovami v zgodovinskih mestih.

Kampanja Z vlakom po kulturo! vas vabi, da lepoto zgodovinskih mest, njihov utrip in kulturne znamenitosti doživite na bolj ekološki način, brez gneče na cestah in skrbi. Potovanje z vlakom ali avtobusom je prijetno, udobno, romantično, z javnim prevozom obiščete kotičke, ki jih običajne poti zaobidejo.

Podrobnosti kampanje

S kampanjo želimo spodbuditi domače potrošnike k obisku zgodovinskih mest, ob uporabi okolju prijaznih transportnih sredstev (javni prevoz). V kampanji bomo nagovarjali dve glavni ciljni skupini: upokojence in družine, pri čemer bo glavni fokus na upokojencih, ki že imajo (ob ustrezni in veljavni kartici IJPP) možnost brezplačne uporabe javnega prevoza po vsej Sloveniji.

Obiskovalcem bomo ponudili vsebine, s katerimi si lahko zapolnijo dan v zgodovinskih mestih in izkusijo posebna kulturna doživetja. Z akcijo sledimo tudi aktualnim politikam in usmeritvam države na področju trajnostnih oblik mobilnosti in zmanjševanja ogljičnega odtisa pri prevozu.

Člani Skupnosti muzejev Slovenije v zgodovinskih mestih in pridružene institucije iz drugih mest – skupno približno 80 izjemnih lokacij dediščine – bodo obiskovalcem priznali 20-odstotni popust na redne cene vstopnic v kulturne ustanove, in sicer ob predložitvi vozovnice Slovenskih železnic, veljavne na dan obiska, ali ob predložitvi potrdila, izdanega na podlagi predložene IJPP kartice, po 1. juniju pa tudi nove enotne vozovnice »Slovenija«.

Na ta način želimo spodbuditi obiskovalce k ogledu kulturnih znamenitosti, ki so neprecenljiva dediščina in bogastvo naših mest.

Kampanja Z vlakom po kulturo! traja od 21.6. do 31.8.2024. Več informacij najdete TUKAJ.

Kampanjo letos dopolnjujemo s posebnimi nagradnimi igrami, v katerih bomo skupaj s Slovenskimi železnicami vabili v muzeje in galerije ter na družinska doživetja v zgodovinskih mestih. Nagradne igre na Facebooku in Instagramu Zgodovinskih mest ter Grem z vlakom bodo potekale vse poletje, skupaj bomo podelili vstopnice v kulturne institucije in vozovnice za prevoz z vlakom.

Sorodne vsebine

Jesen v Kranju_2023_Visit Kranj_hero

Kaj početi v Kranju v letu 2024?

Pripravili smo vodnik z mesečnimi predlogi, kaj početi v Kranju – kje jesti, piti, ...

Visit Kranj_Poletje v Kranju 2024_Alpski mik mestni sik

Festival Fest mest v Kranju

Fest mest je najdaljši festival v Sloveniji, ki združuje najboljše dogodke, predstave, razstave, koncerte ...

zvonik-kranj-jost-gantar-1

Koncert in mesto = doživetje na kvadrat

Prihajate v Kranj na enega izmed dogodkov Prešernega poletja in imate v žepu že ...