SL
EN DE IT

Obogatena resničnost v Kranju

Kranj je bogatejši za mobilno aplikacijo AR Kranj. Destinacija Kranj je tako prva v Sloveniji, ki tehnologijo obogatene resničnosti uporablja v turistične namene.

 

S pomočjo tehnologije boste doživeli zanimivo interakcijo med resničnim in digitalnim svetom. Lahko se boste srečali in fotografirali z dr. Prešernom, se priklenili na sramotilni steber, pogledali živahnost glavnega trga iz začetka prejšnjega stoletja in še kaj se bo zganilo, če boste svoje mobilne naprave usmerili v prave točke v mestu, ki delujejo kot sprožilec za zagon.

 

In kako AR Kranj deluje?

Na mobilno napravo preko Google Play ali App Store trgovine naložite aplikacijo AR Kranj. Sprehodite se do točk v mestu, ki vam jih na zemljevidu ponuja aplikacija. Izberite točko na kateri se nahajate, pritisnite gumb ar+ in vašo mobilno napravo usmerite v ponujeno podobo, ki bo že v naslednjem trenutku oživela. Za več informacij o posamezni točki izberite gumb i.

 

 

Če ste aplikacijo AR Kranj naložili na vašo mobilno napravo, lahko eno od točk preizkusite že kar takoj. Na zemljevidu (na vašem mobilnem telefonu) poiščite lokacijo TIC Kranj (Kranjska hiša) jo odprite, pritisnite gumb ar+ in vašo mobilno napravo usmerite v staro fotografijo Kranja, ki je pred vami na ekranu. Uživajte v našem mestu!

 

 

Dobro je vedeti

AR tehnologija najboljše deluje ob enakomerni - razpršeni svetlobi, ki jo ponujajo zaprti prostori. Ker je aplikacija AR Kranj (prenos: Google Play / App Store) po večini postavljena v zunanji prostor lahko pride do prekinjanj/motenj, zato je potrebno pametne naprave usmeriti v posamezne točke tako, da ni refleksij. Prav tako je pomembno, da vaše pametne naprave na začetku usmerite pravokotno na ponujeno podobo in se šele nato oddaljite. Z možnostjo »screenshot« lahko ustvarite nepozabno fotografijo vas in vaših prijateljev.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo