Ogled Kranja, prestolnice slovenskih Alp

ALPSKI MIK – MESTNI ŠIK

Kranj, mesto na skali, ki leži v objemu dveh rek, je bilo že v preteklosti znano kot živahno središče pod Alpami. Si predstavljate, koliko zgodb skriva mesto s 6000-letno zgodovino?

Privoščite si kulturni oddih z najlepšimi in najatraktivnejšimi zgodbami mesta, po poteh velikih imen Kranja, ki so skozi zgodovino vplivala na razvoj in prepoznavnost prestolnice slovenskih Alp.

V čas antičnih vojščakov vas bo popeljala svetovno pomembna najdba lamelnih oklepov in kopjastega orožja. Še sami si nadenite oklep in za trenutek izkusite življenje vojaške elite. Raziskali boste antično pokopališče s kostnico, kjer so s pokopavanjem pričeli že pred 1.400 leti. Mesto je močno zaznamoval France Prešeren, največji slovenski pesnik, velik svetovljan in človekoljub, ki je med drugimi mojstrovinami napisal tudi državno himno. Spoznali boste tudi Leopolda Layerja, priznanega baročnega slikarja, ki se je za ponarejanje denarja odkupil s stvaritvijo najbolj znane slike Marije pomagaj na Brezjah.

 

Navdihnila vas bo zgodba Janeza Puharja, duhovnika, ki ga je bolj kot maševanje zanimala fotografija. Bil je prvi slovenski fotograf in izumitelj fotografije na steklo, ki so ga zaradi vonja po žveplu okoli njegove hiše, povezovali s hudičem. S sprehodom po podzemnih rovih, ki se vijejo pod centrom mesta, in simulacijo bombnega napada se boste vrnili v Kranj v času 2. svetovne vojne. Zgodbo boste zaključili tam, kjer se je vse skupaj začelo. Na mestu kjer so že pred 6.000 leti prvi prebivalci postavili svoja bivališča.

Preživite poletje v naši družbi in dovolite, da vas v sproščenem vzdušju popeljemo skozi zgodovino prestolnice slovenskih Alp.


Kaj pravijo udeleženci ogleda?

Izjemno vodenje po celem mestu ⭐⭐⭐⭐⭐

“Ogled se začne na Slovenskem trgu, kjer lahko kupite tudi vstopnice, tako da vam vodenja ni potrebno rezervirati vnaprej. Naša vodnica Laura nas je popeljala na vse najbolj turistične točke v mestu (grad Khislstein, Prešernova hiša, muzej v mestni hiši, Puharjev muzej, kostnica, rovi), nam povedala veliko zanimivih zgodb ter nam pokazala nekaj skritih kotičkov z dobro kavo. V rovih smo poskusili tudi figov liker, ki nam je bil tako všeč, da smo ga kasneje kupili v turistično-informativnem centru. Voden ogled močno priporočam, saj na njem lahko vidiš in izkusiš stvari, ki jih sicer ne moreš.”

– Jera (TripAdvisor)

Prijetni in prilagodljivi ⭐⭐⭐⭐⭐

“Na vodenje smo se odpravili med poslovnim obiskom. Vodnik je bil zelo prilagodljiv in prijazen. Kranj je res lepo mesto in za majhno mesto zelo raznoliko. Vodenje mi je bilo všeč.”

– Emil (TripAdvisor)

Rezerviraj tukaj


Več info:

KAKO NAJLAŽJE  REZERVIRAM OGLED?

Zaželjene so predhodne prijave na info@visitkranj.si ali na tel. 00 386 4 238 04 50 obvezne vsaj en dan pred željenim terminom vodenega ogleda. Vstopnino plačate v Kranjski hiši, Glavni trg 2, kjer je tudi zborno mesto. Minimalno število oseb 10. 

KOLIKO ČASA OGLED TRAJA?
Približno dve uri.

V KATEREM JEZIKU POTEKA VODENJE?
Vodenje poteka v angleškem jeziku. V primeru, da bi želeli vodenje v drugem jeziku, pišite na info@visitkranj.si.

KOLIKO OGLED STANE IN KAJ VKLJUČUJE?
Ogled stane 15 € na osebo. Vključuje vstopnine v muzeje (Prešernova hiša, Grad Khislstein, kostnica, Puharjev muzej), vstopnino v rove, degustacijo figovega likerja ter vodenje z vodnikom.

Rezerviraj tukaj

 

Cenik vodenih ogledov po Kranju najdete tukaj

Sorodne vsebine