SL
EN DE IT

Okusi zime

V hladnih zimskih dneh še posebej prijajo male razvade kot so okusne pijače in sladice, ki pogrejejo naše telo in srce. Pri pripravi spodnjega okusnega seznama so nam na pomoč priskočili Restavracija in kavarna Brioni, Kavarna in cukrarija ter Panorama Stara pošta. Vabljeni, da jih obiščete in njihove okusne predloge preizkusite še sami.

 

Restavracija in kavarna Brioni

 

Brioni so obvezna postojanka vseh sladokuscev in ljubiteljev dobre hrane ter pijače. Slovijo po svežih sestavinah in dejstvu, da vse kar ponujajo pripravijo sami – od kruha, tort, sladoledov, naravnih sirupov in dnevnih menijev. V njihovi zimski kavarniški ponudbi najdete veliko zanimivih pijač, tako da bo odločitev, kaj naročiti kar težka.

Zagotovo morate poizkusiti njihovo zimsko belo kavo z oblačkom smetane, vanilijo, cimetom, zasnežena s hrustljavimi meringami. Lepa na pogled in zelo okusna! V boju proti prehladom in za povečan vnos vitamina C v hladnih zimskih dneh pa vam bodo na pomoč priskočile tople limonade. Pripravljajo jih iz sveže stisnjenega limoninega soka, ki mu dodajo zimske sadeže. Izbirate lahko med ingverjevo z grenivko in kajenskim poprom, mandarinino z zvezdastim janežem ter brusnično s klinčki.

 

Kavarna in cukrarija

 

Že ob vstopu v slaščičarno vas prevzamejo omamne vonjave tort in sladic, ki jih pečejo tako rekoč pred vašimi očmi. Okusnih tort, sladic in slanih žepkov, ki jih postrežejo ob izbrani kavi, ne zmanjka nikoli. Ambient je prijeten in topel, kot v domači dnevni sobi!

Letošnjo zimo so se odločili malo poigrati in vam poleg klasičnih zimskih napitkov ponuditi tudi take malo bolj razigrane. In tako je nastal Vasja. Okusna mešanica vanilijeve kreme, Smetane in v slaščičarni pripravljenega Jabolčnega pireja s cimetom ter klinčki. Nikakor pa kavarne ne smete zapusti ne da bi prej probali njihovo lešnikovo torto z višnjami. Čokoladni biskvit, lešnikova krema iz praženih lešnikov na višnjevem pudingu in čokoladna glazura se vam bodo kar stopili v ustih.

 

Panorama Stara pošta

 

Nad strehami Kranja najdete urbano džunglo, ki vas razvaja s prijetnim ambientom, razgibanim interierjem, najboljšim razgledom in odlično ponudbo. Panorama Stara pošta je kotiček za vse tiste, ki se radi pustite razvajati.

To zimo morate pri njih nujno poizkusiti wintergarten. Prijeten alkoholno- aromatičen napitek, ki vas v zimskih dneh pogreje, hkrati pa vas s svojim sadnim okusom popelje v prihajajoče pomladne dni. Pravi hit med gosti je tudi panakota. Slaščičarka ga. Andreja Kotlovšek jo pripravlja iz naravnih sestavin, v različnih okusih in z veliko ljubezni.

Minister za zdravje opozarja: »Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.«I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE