SL
EN DE IT

Osvajanje vršacev v družbi gorskih vodnikov

Vas kliče gorski svet, vendar nimate dovolj izkušenj, da bi se opogumili in odzvali klicu? Skupaj z izkušenimi gorskimi vodniki vam ponujamo možnost vodenega in varnega vzpona (in spusta) na nekaj naših najlepših vrhov. Naj bo letošnja jesen v znamenju svežega gorskega zraka, neokrnjene narave, nepozabnih razgledov in novih prijateljstev.

 

Storžič

Mogočen dvatisočak se dviga nad Kranjem in izstopa med kranjsko panoramo vrhov. Je del Kamniško-Savinjskih Alp, njegov ošiljen vrh so osvojili številni Kranjčani, obvezen je tudi za vsakega pravega gornika na obisku. Ker je za vzpon na vrh potrebno premagati kar 1400 metrov višinske razlike, je obvezno imeti nekaj več kondicije. Za varnejšo pot polno prigod poskrbita alpinistična vodnika Štremfelj.

 

Veliki vrh in Veliko Kladivo

Osvojite enega izmed lažjih slovenskih grebenov Karavank. Pot vas bo vodila mimo koče na Kofcah, ki je bila proglašena za »Naj planinsko kočo leta 2019« in slovi po okusnih štrukljih. 

 

Kočna

Kočna je mogočen vrh v središču panorame Kranja. Njen zahodni greben predstavlja dolgo a ne preveč težko turo z izjemnimi razgledi v divjem in odmaknjenem okolju. Na gorniški avanturi na Končno vas spremljata izkušena alpinista zakonca Štremfelj, ki sta kot prvi zakonski par osvojila vrh Mount Everesta in se tako zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov. Zagotavljamo vam, da bosta poskrbela za pristno doživetje osvajanja vrhov.

 

Javorov vrh

Mogočne Alpe vam mahajo v pozdrav in vabijo na Javorov vrh, ki je idealen prvi vzpon. S svojimi 1434 metri nadmorske višine gre za ogrevalni vzpon, preden se podate še kam višje. Izkušena gorska vodnika vam bosta predala vso potrebno znanje, da bo vzpon na Javorov vrh lep začetek vaših nadaljnjih vzponov na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp.

 

Slemenova špica

Slemenova špica bi bila zagotovo izglasovana za eno izmed najlepših slovenskih gora, ki vam v vseh letnih časih omogoča precej enostaven vzpon. Prav nekaj posebnega pa je jesenski vzpon, saj zlatorumeno obarvana drevesa pričarajo pravo jesensko pravljico. Ujemite sončni vzhod ali pa počakajte na zahod, ki lepo pobarva enega od velikih kraljev naših gora – Jalovec.

 

Dolina Triglavskih sedmerih jezer

O moči narave priča Dolina Sedmerih jezer, ki je nastala skozi tisočletja drsenja ogromnih alpskih ledenikov po površini. O več tisočletni zgodovini pričajo tudi najdbe fosilov. Danes obiskovalce navdušujejo lepote naravnega sveta in alpske živali, ki vam z nekaj sreče lahko prekrižajo pot. Vodnika povprašajte tudi o legendi o Zlatorogu.

 

Triglav

2864 metrov, najvišji vrh Julijskih Alp in Slovenije, simbol slovenstva, ki je dobil svoje mesto v slovenskem grbu in na slovenski zastavi. Na vrh Triglava vodijo številne poti, ki se razlikujejo po času in težavnosti. Zakonca Štremfelj vas vodita po najlažji poti iz ledeniške doline Krma mimo Triglavskega doma na Kredarici. Na poti se vam obetajo osupljivi razgledi, občutek zmage ob Aljaževem stolpu pa vam bo še dolgo ostal v spominu.

 

Kriški podi

Opazovanje črede divjih kozorogov, je zagotovo trenutek, ki se vam za vedno vtisne v spomin. Prav srečanje z njimi bo tista pika na i izletu, kjer se boste naužili nepozabnih razgledov, hodili in plezali na Stenar, Razor, Bavški Gamsovec ter spali v gorski koči. Kriške pode boste doživeli v spremstvu izkušenega gorskega vodnika, ki je hkrati tudi izvrsten fotograf. Z vami bo z veseljem delil svoje znanje in trike. Tako bo to doživetje ujeto v fotografski objektiv še posebej čudovito. 

 

Želite prebirati še več takšnih vsebin? Naročite se na naše e-novice!
 
Da, želim prejemati e-novice. Pravno obvestilo najdete tukaj.
 
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo