SL
EN DE IT

Plačevanje parkirnine prek mobilne naprave

S 3. januarjem 2018 bo vsem uporabnikom parkirišč na območju Mestne občine Kranj na voljo nova storitev plačevanja parkirnine preko SMS sporočil in mobilne aplikacije ParkMeWise.

 

Mobilno plačevanje je omogočeno na naslednjih lokacijah: parkirišče pred Mestno upravo Kranj (KR1), parkirišče na ploščadi pri restavraciji Brioni (KR2), parkirišče pri »Globusu« (KR3), parkirišče pred Gorenjsko banko (KR4), parkirišče Huje – vzdolžno zunanje na Likozarjevi ulici (KR5) in parkirišče Jelenov klanec (KR6).

 

Sistem delovanja SMS parkiranja je zelo preprost. Uporabnik parkira vozilo in pošlje SMS sporočilo s cono parkiranja (npr. KR1) na številko 4333 in registrsko številko vozila, nato prejme brezplačni potrditveni SMS, na katerega odgovori z besedo DA in želeno dolžino parkiranja v urah. Ena od ključnih prednosti je v tem, da se lahko parkirnina podaljša od kjerkoli in se ni potrebno vračati k vozilu oz. parkomatu. Sistem 15 minut pred iztekom parkirnine uporabniku posreduje brezplačni opozorilni SMS, na katerega se lahko ta odzove in enostavno podaljša parkirnino. Parkirnina, plačana preko SMS sporočila, se po novem sistemu obračunava mesečno, preko položnice mobilnega operaterja uporabnika.

 

Brezplačna aplikacija ParkMeWise poleg SMS sporočila ponuja tudi preostala plačilna sredstva (PayPal, kreditne kartice in Moneta). Uporabnik si lahko naloži dobroimetje in shrani več različnih registrskih številk, ima pregled nad dobroimetjem in zgodovino sklenjenih parkirnin. Z aplikacijo je na voljo tudi poslovni račun za podjetja. Aplikacija je na voljo za uporabnike operacijskih sistemov iOS  in Android.

 

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani Mestne občine Kranj in multimedijskem portalu iKranj.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo