SL
EN DE IT

Po romantična doživetja na grad Khislstein

11. 05. 2022

Kranj se lahko pohvali z lepim naborom romantičnih kotičkov, kjer zastane dih in zaigra srce. V osrčju starega mestnega jedra jih je kar nekaj, med njimi pa prav gotovo kraljuje mogočni grad Khislstein. Za njegovimi zidovi, ki so bili nekoč del mestnega obrambnega obzidja, se skriva na stotine zgodb, med njimi tudi ljubezenske.

 

Poleg tega, da je na gradu Khislstein že marsikateri zaljubljeni par dahnil usodni »da«, so za romantike željne obiskovalce tam na voljo tudi druge aktivnosti.

 

Od koncertov, gledaliških predstav in filmskih projekcij do uživanja ob pijači na terasi grajske kavarne. Preberite si, na kakšen način lahko vse uživate na »Khislu« kot kranjski grad ljubkovalno poimenujejo domačini.

 

1. Obiščite koncert na Letnem gledališču Khislstein

Osrednji kranjski avditorij tudi letošnje poletje gosti pravljično število koncertov. – Zvrstilo se jih bo devet, začenši s koncertom Vokalna Ekstaza v izvedbi Perpetuum Jazzile 1. julija. Vse koncerte, ki bodo na sporedu v juliju, avgustu ter v začetku septembra, najdete tukaj. (Ob nakupu vstopnice v Kranjski hiši lahko koristite tudi BON21.)

 

Foto: Jošt Gantar 

 

2. Uživajte v glasbenem večeru pod staro grajsko lipo

S svojo ljubljeno osebo se lahko ob sredah v juliju in avgustu sproščate ob zvokih priznanih izvajalcev, ki bodo nastopili na grajskem dvorišču. Odličen glasbeni izbor bosta dopolnila še izbrana hrana in vino.

 

 

3. Popestrite si večer z romantičnimi zgodbami v kinu na prostem

Prostoren Vovkov vrt, ki se skriva za srednjeveškimi zidovi, se vsak četrtek v juliju in avgustu spremeni v kino na prostem. Vživite se v filmske zgodbe na malo drugačen način!

 

Foto: Ksaver Šinkar 

 

4. Oddahnite se ob kulturnih dogodkih na grajskem dvorišču

Druženje pod grajsko lipo na vrtu gradu Khislstein je že samo po sebi romantično. Za kulturno obarvano vzdušje poskrbi tudi poletni Torkov kulturni oddih. Ob torkih v juliju in avgustu boste tu lahko prisluhnili literarnim pogovorom ali si ogledali gledališko predstavo.

 

 

5. Ujemite priložnost za ogled svetovnih filmskih uspešnic v okviru festivala KRAFFT

Od 14. do 19. junija 2022 bo v Kranju potekala druga edicija filmskega festivala KRAFFT. Na gradu Khislstein si boste lahko ogledali filmske projekcije, tam se bosta odvili tudi otvoritvena ter zaključna slovesnost festivala. Več o festivalu, vključno s programom, najdete tukaj.

 

Foto: Maša Pirc / Krafft 

 

Romantični grad Khislstein, ki je ime dobil po znani družini Khisl, ki ga je kupila v 16. stoletju, je danes prostor simbioze kulture, zabave in izobraževanja. V prostorih gradu se nahajata tudi Gorenjski muzej, kjer so na ogled številne razstave ter Kavarna Khislstein, kjer vam v poletnih mesecih postrežejo tudi na terasi.

 

Naslovna fotografija: Jošt Gantar

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo