SL
EN DE IT

Podarite Kranju božično drevo

Kranj, 11. november 2020 – Resda bodo zadnji dnevi leta 2020 povsem drugačni od tistih, ki jih je človeštvo vajeno v normalnih razmerah, a kljub temu je prav in pomembno, da si tudi v zahtevnih časih pričaramo prednovoletno vzdušje. V ta namen Mestna občina Kranj v sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Kranj išče dve božični drevesi (smreki), ki bi v prazničnem koncu leta krasili staro mestno jedro.

 

Zaradi epidemije novega koronavirusa in nujnosti upoštevanja zaščitnih ukrepov za zajezitev širitve bolezni covid-19 bo letošnji praznični december postregel z medosebno razdaljo, množičnega zbiranja ne bo. Kljub temu se bodo v Mestni občini Kranj (MOK) potrudili popestriti zadnje tedne v letu. Ker je božična smreka glavni sestavni del decembrskega razpoloženja, jo bodo v MOK postavili tudi letos – pravzaprav dve. Eno na Glavni trg, drugo pred Prešernovo gledališče.

 

Ker MOK in Zavod za turizem in kulturo Kranj še nista našla prav takšnih smrek, ob katerih bi staro mestno jedro zasijalo v vsej svoji veličini, vabita lastnike gozdov oziroma smrek na vrtu, da Kranju podarijo božično drevo. Smreka naj bo samorasla, visoka med 15 in 18 metri, pomembno je, da je do nje omogočen dostop. Morebitni darovalci naj se za dogovor za ogled javijo na srecko.stagar@visitkranj.si ali na 041 549 312 do petka, 20. novembra. Za posek in prevoz bo poskrbljeno brezplačno.

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo