SL
EN DE IT

Podjetje Goodyear si prizadeva za revitalizacijo kanjona Kokre

Kranjsko podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires v letošnjem letu ponovno izvaja družbeno odgovorno kampanjo Goodyear Boljša prihodnost, s katero se aktivno vključuje v lokalne skupnosti. Glavni cilj podjetja je, da zaposleni v sodelovanju z zunanjimi organizacijami pomagajo ustvariti boljši prostor za življenje in delo. Zato bo letos več kot 120 prostovoljcev sodelovalo v 13 akcijah s področij okoljske trajnosti, varne mobilnosti ter spodbujanja otrok in odraslih, da dosežejo svoj poln potencial.

 

S prostovoljskim projektom so se poleg organizacije šolskega košarkarskega turnirja in izgradnje nove vrtne lope za stražiški vrtec, posvetili tudi ohranjanju kranjske naravne dediščine. Tako je skupina zaposlenih skupaj s predstavniki Centra za trajnostni razvoj podeželja Kranj in Zavoda za gozdove Slovenije, OE Kranj začela s sonaravnim urejanjem kanjona reke Kokre. V prvem delu akcije so kanjon očistili odpadkov, jeseni pa bodo uredili nekatere zaraščene bregove, da bodo na njih lahko ponovno pognale avtohtone vrste dreves. Prostovoljska akcija je sicer uvod oz. spodbuda za dolgoročni projekt, s katerim želita omenjeni organizaciji v partnerstvu z Mestno občino Kranj in Zavodom RS za varstvo narave, lastniki zemljišč in aktivnimi občani ter podjetji revitalizirati kanjon Kokre, učvrstiti bregove reke in obnoviti posamezne dele sprehajalne poti.


Lepote kanjona lahko v soboto, 3. avgusta, občudujete na brezplačnem vodenju. Zaradi omejenega števila oseb so potrebne predhodne prijave na info@visitkranj.si ali 04 238 04 50.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo