SL
EN DE IT

Pohod na Jamnik ob polni luni

Več

Koristne povezave:

Informacije | Fotogalerija


Pohod na Jamnik ob polni luni 
torek, 8. november 2022

V torek, 8. novembra 2022, vas ob 17. uri vabimo na nočni pohod na Jamnik ob polni luni.


 

Zbor: ob 17. uri pri gostilni "Na Razpokah" v Nemiljah. Od tu se bomo skupaj, predvidoma ob 17.30, odpravili po planinski poti do Jamnika.

 

Parkiranje: urejeno bo parkirišče v Nemiljah.

 

Startnina: 4€/osebo v predprodaji in 5€/ osebo na dan dogodka. Vključuje vodenje, topli napitek in prigrizek.

 

Startnino lahko plačate prek spleta na www.visitkranj.com, osebno na Zavodu za turizem in kulturo Kranj ali eno uro pred začetkom pohoda pred gostilno "Na Razpokah" v Nemiljah. Zaradi lažje organizacije dogodka so zaželjene predprijave.

 

Vsak udeleženec se pohoda udeleži na lastno odgovornost. Svetujemo primerna planinska oblačila in obutev ter opremo za nočni pohod (naglavno svetilko, pohodne palice, rezervna oblačila). Pot je primerna za vse starostne skupine, predviden čas pohoda pa je ena ura.

 

Jamnik je ena najosupljivejših in najbolj fotografiranih razglednih točk, ne le na Kranjskem, ampak kar v vsej Sloveniji. Z vrha ponuja slikovit razgled na Škofjeloško hribovje, Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe. Še posebej živahno je na Jamniku ob polni luni, ki je poseben izziv za mojstre fotografije in občudovalce lepega.

 

Pohod organizira KS Podblica in Zavod za turizem in Kulturo Kranj. V primeru slabega vremena bo pohod prestavljen na naslednjo polno luno, 8. decembra. Vljudno vabljeni na nočno doživetje!

 

Spletni nakup lahko opravite tukaj.

 

Foto: Aleš Komovec

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo