SL
EN DE IT

Pohodniška romantika na Jamniku ob polni luni

Vasica Jamnik leži na obrobju Kranja in se razprostira na vzhodnem pobočju planote Jelovica. S cerkvijo sv. Primoža in Felicijana na vrhu velja za eno najbolj osupljivih razglednih točk v Sloveniji, saj se od tam odpira razgled na zahodne Karavanke, Kamniško-Savinjske Alpe, Savsko ravan ter okoliško hribovje.

 

Zato Jamniku radi rečejo kar balkon Gorenjske. Z 831 metri nadmorske višine in tamkajšnjimi kulturno-naravnimi zanimivostmi je Jamnik priljubljena destinacija tako za pohodnike in kolesarje. Zaradi svoje fotogeničnosti pa je zanimiva tudi za lovilce dobre fotografije.

 

Ker Jamnik postaja vedno bolj prepoznavna turistična točka, je Zavod za turizem in kulturo Kranj v sodelovanju s Planinskim društvom Kranj in KS Podblica že dvakrat organiziral dogodek Nočni pohod na Jamnik ob polni luni. Dogodek smo načrtovali tudi 2. septembra, žal pa ga zaradi varnostnih ukrepov v zvezi s covid-19 ne bo.

Vseeno vas vabimo, da se 2. septembra zvečer podate na Jamnik in se naužijete svežega zraka ter romantike ob polni luni.

Tam bo tudi profesionalni fotograf, ki bo obiskovalce na njihovo željo slikal s polno luno v ozadju. Slike bodo objavljene na naši spletni strani.

 

Če pa ste sami fotografski entuzijast vas vabimo tudi, da svojo sliko z značko #VisitKranj in #Jamnikobpolniluni objavite na Instagramu. 10 najbolj zanimivih slik bomo nagradili z brezplačno mesečno izposojo električnega kolesa sistema KRskolesom, najdaljnih 20 pa z brezplačno kavico v Kavarni khislstein 12.56.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo