SL
EN DE IT

Portreti Prešernovih nagrajencev na 33. Slovenskem knjižnem sejmu

Galerija Prešernovih nagrajencev bo v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev predstavila monografijo Toneta Stojka in pesniško zbirko Nika Grafenauerja. Obe sta izšli v sklopu letošnjega Poletja s Prešernovimi nagrajenci.

 

Galerija Prešernovih nagrajencev že sedemnajst let predstavlja in zbira dela umetnikov, ki so dobili najvišja državna priznanja s področja umetniškega ustvarjanja. Poleg bogate likovne zbirke je galerija izdala tudi več monografij in drugih knjižnih publikacij.

 

Pisateljski oder: 26. november, ob 13. uri

 

Fotograf Tone Stojko se bo ob izdani monografiji, v kateri je 172 njegovih portretov nagrajencev iz let med 1996 in 2017, dotaknil svojega bogatega fotografskega opusa. Niko Grafenauer, Prešernov nagrajenec 1997, bo predstavil pesniško zbirko Dotiki daljav, v kateri je 24 pesmi nagrajenih pesnikov prevedenih v dvanajst različnih jezikov. Za piko na i pa bo Marko Arnež, vodja Galerije Prešernovih nagrajencev, spregovoril o Stalni zbirki slovenske umetnosti 20. in 21. stoletja. Pogovor bo povezovala Marija Skočir.

 

Marko Arnež, Marjan Strojan, Niko Grafenauer, Miroslav Košuta, Milan Vincetič na predstavitvi pesniške zbirke Dotiki daljav (Fotografija: Gašper Peternel)

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo