SL
EN DE IT

Pravljičnih 7 / dobrodelni literarno-umetniški projekt

29. 11. 2022

Galerija Kranjske hiše / Stolp Pungert

30.11.2022 - 3.1.2023

Otvoritev razstave bo v sredo 30. 11. ob 17. uri v Galeriji Kranjske hiše

Otvoritev bo obogatil nastop učencev Glasbene šole Kranj.

 

Projekt Pravljičnih 7 nastaja že vse od leta 2018. Končni izdelek projekta je knjiga sedmih pravljic.

 

Dobrodelni projekt Pravljičnih 7 je zbirka sedmih kolažnih pravljic, ki jo je ustvarjalo skoraj sto ustvarjalcev iz 7 evropskih držav: Slovenije, Avstrije, Finske, Francije, Italije, Nemčije in Velike Britanije. Vsi ustvarjalci pri projektu sodelujejo prostovoljno, izkupiček od prodanih knjig pa bo namenjen Slovenskemu društvu Hospic. Njihov program Tabor Levjesrčnih nudi podporo v žalovanju otrokom in mladostnikom po izgubi bližnje osebe, staršem in skrbnikom pa hkrati pomagajo razumeti posebnosti ob žalovanju odraščajočih ljudi (https://hospic.si/zalujoci-otroci-in-mladostniki/).

 

Projekt že od samega začetka tesno sodeluje s Fundacijo ALJAŽEV KRAJ iz Mojstrane, ki  je pomagala pri iskanju donatorjev za zbiranje finančnih sredstev za kritje stroškov tiska. Poleg številnih dobrodelnih posameznikov in organizacij je s častnim pokroviteljstvom projekt podprl tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

 

Z nakupom knjige “Pravljičnih 7” boste podprli žalujoče otroke in mladostnike. Naj bo zaključek letošnjega leta pravljičen in dobrodelen.

 

Več o projektu https://pravljicnih7.si/

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo