SL
EN DE IT

Predlogi za kratkočasje

V trenutnem času epidemije, ko se z vso odgovornostjo do sebe in drugih zapiramo v stanovanja, smo pripravili nekaj predlogov za lepšanje dni - za otroke in odrasle.

 

Otroci

Brezplačne zvočne knjige za otroke

Tudi na družbenih omrežjih nam ponujajo različne aktivnosti za treniranje malih sivih celic, vzdrževanje telesne kondicije, učenja instrumentov in drugih zabavnih stvari. Audibook je za vse otroke in nas, ki nas pravljice pomirjajo, odklenil svojo zvočno knjižnico s pravljicami in zvočnimi knjigami za otroke.

 

Pižama pripoveduje pravljice

Boštjan Gorenc Pižama na svoji FB strani v živo (Facebook Live) otrokom vsak večer ob 18.30 pripoveduje pravljico.

 

Škrat Kranček

Škrat Kranček se vedno znova podaja novim pustolovščinam naproti. Sedaj imate končno dovolj časa, da si ogledate vse njegove vragolije!

 

Mestna knjižnica Kranj

Kljub temu, da je Mestna knjižnica Kranj zaprta, lahko vsi njeni člani berete knjige iz varnega zavetja. Knjige na klik si lahko izposodite ali jih kupite na Biblosu.

 

Izodrom

Televizija Slovenija je v želji, da prilagodi svoje programe gledalcem, ki bodo v teh dneh več časa preživeli doma, olajšala tudi dostopnost vsebin na spletu. Filmi, zabavne, informativne ter dokumentarne oddaje za stare in mlade na enem mestu. Ob zaprtju otroških igrišč si lahko otroci v času, ko ni šole in smo doma, ogledajo posebno oddajo Izodrom. Voditelja gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

 

Lutkovno gledališče na spletu

Dvorane Lutkovnega gledališča Ljubljana bodo v naslednjih dneh prazne, zato bomo nekaj svojih najuspešnejših predstav pokazali preko spleta. Posnetki so delovne narave in niso namenjeni javnemu predvajanju. Dostopni so izjemoma v času epidemije.

 


Odrasli

Virtualni sprehod po Kranju

Vabimo vas na virtualni sprehod po Kranju fotografa Andraža Muljavca. Lahko zavijete v mestne muzeje, galerije, cerkev, kostnico, se sprehajate po kanjonu reke Kokre ali le zavrtite po ulicah Kranja.

 

Film: Kranj, mesto na skali

V več tisočletjih kranjske zgodovine ne manjka zanimivih zgodb. Nekatere izmed njih je na filmski trak zabeležil Toni Cahunek v dokumentarnem filmu o zgodovini mesta Kranja z naslovom Kranj, mesto na skali. Dobre filme si je vredno ogledati večkrat!

 

Krajčkovi recepti

Trgovina Krajček nam ponuja recepte o peki z droži in drože tudi prijazno deli med nas.

 

Spoznajte Kranj 

Layerjeva hiša oz. BIEN, ki razvija bienale Kranja z Gorenjsko, je organiziral sklop predavanj, da bi podrobneje spoznali kranjsko naravno in kulturno dediščino. Predavanja si sedaj v miru lahko ogledate na YouTubu.

 

Gorenjska ostaja aktivna

skupina bo prišla prav vsem, ki iščete ideje kako ostati aktivni. Pobrskajte po nasvetih o krepitvi imunskega sistema, športnih vajah, ki jih lahko izvaja vsak v zavetju svojega doma in prehrani.

 

#ostanimodoma

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo